En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Momofuku Chili Crunch Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Momofuku Chili Crunch Tarifi
Momofuku Chili Crunch Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Momofuku Chili Crunch Tarifi tam size göre. : Acı sosun çıtır hali Momofuku Chili Crunch, yumurtadan patates püresine, çorbadan köfteye, acıyla lezzetlendirmek istediğiniz her şeye yakışacak bir tat. Özellikle Uzak Doğu mutfağında çok popüler olan Momofuku Chili Crunch tarifi, sadece yakıcı lezzetiyle değil, çıtırtısıyla da dokulu tatlar sevenlerin yeni favorisi olmaya aday. Momofuku Chili Crunch nedir? Momofuku Chili Crunch yağ bazlı, acı bir sos. Acılığını temelde pul biberden alsa da içeriğinde yer alan zencefil, anason ve şekerle birleşince daha keskin bir lezzet kazanıyor. Genellikle yoğurdun üzerine gezdirdiğimiz pul biberli yağdan farklı olarak Momofuku Chili Crunch, yağda kızarmış soğan ve sarımsağıyla her yemeğe çıtır çıtır bir doku katıyor.

Momofuku Chili Crunch Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 8 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
    • 1 adet soğan, ince kıyılımış
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 2 adet yıldız anason
    • 2 yemek kaşığı zencefil, dilimlenmiş
    • 3 yemek kaşığı Knorr Pul Biber
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
    • 2 tatlı kaşığı soya sosu

    Momofuku Chili Crunch Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Küçük bir sosluğa ayçiçek yağı ve soğanları ekleyip, orta ateşte soğanları hafif renk alana dek kızartın.
    2. Soğanları süzüp, altını kapatın. Sarımsakları ekleyip, yağın sıcağıyla sarımsaklar hafif renk alana dek kızartıp, süzün.
    3. Soğan ve sarımsakları havlu kağıda alıp, dinlendirin.
    4. Yağın altını kısığa alıp, çubuk tarçın, zencefil ve yıldız anason ekleyip 30′ pişirin.
    5. Derin bir kaba pul biber, şeker, tuz, toz biber ve soya sosunu ekleyin.
    6. Yağı ocaktan alıp, süzerek kabın içerisine ekleyin. Soğuyana dek karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.
    7. Yağ soğuyunca susam, soğan ve sarımsakları ekleyip, karıştırın.
    8. Servis edin.

    Bu nefis Momofuku Chili Crunch Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020