En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Müceddere Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Müceddere Pilavı Tarifi
Müceddere Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Müceddere Pilavı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Pilavın bile taraftarı var. Peki siz hangi kısımdasınız? Bulgur pilavı mı yoksa pirinç pilavı mı? Pilavın her halini çok seviyoruz. Özellikle ana yemeklerin yanında olmazsa olmazımız pilav, yemeklerin yanına oldukça yakışıyor. Davet sofralarında mutlaka yer alan pilav, birçok farklı yörede birçok farklı şekilde hazırlanıyor. Şehriyeli pirinç pilavından sebzeli bulgur pilavına kadar birçok farklı şekilde hazırlanıp servis edilir pilav. Biz de bu yazımızda mercimekli bulgur pilavı (müceddere pilavı) nasıl hazırlanır detaylı bir şekilde ele aldık. 🙂 ‘’Müceddere pilavı nerenin?’’ ve ‘’müceddere pilavı nedir?’’ diye soruyorsanız gelin kısaca göz atalım, ardından müceddere pilavı nasıl yapılır püf noktalarıyla öğrenelim. 🙂 İran ve Arap mutfaklarına özgü bu yemeğimiz bol soğanlı ve mercimekli olmasıyla diğer pilavlardan ayrılmaktadır. Ülkemizde en çok Kilis ve Van yörelerinde sıklıkla yapılan ve diğer yörelere de yayılan müceddere pilavı tarifi kesinlikle denediğinizde çok seveceğiniz ve davet sofralarınızda sıklıkla yer verebileceğiniz bir pilav tarifi. 🙂 Tane tane dökülen, oldukça lezzetli ve aynı zamanda da oldukça doyurucu olan müceddere pilavı kolay yapılmasıyla da kesinlikle favori pilavınız olacak. Sade bulgur pilavı ve Sebzeli bulgur pilavı gibi sık sık hazırlayıp servis edeceğiniz müceddere pilavı için malzemeleriniz hazırsa sizi mutfağa kadar alalım. 🙂 Müceddere pilavı için küçük bir tencereye yeşil mercimekleri alıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Yeşil mercimekler yumuşayınca ocaktan alıyoruz ve suyunu süzüp kenarda bekletiyoruz. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıyoruz ve ardından üzerine soğanları ekliyoruz. Karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. Soğanlar pişince üzerine salçayı ekleyip biraz da kavurduktan sonra bulguru ekliyoruz.  Sonrasında bulyon ve sıcak suyu ilave edip bir iki defa karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Bulgurlar tam pişmeden mercimekleri de ekleyip, suyunu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz.  Pişen bulgurumuzun üzerine pul biber serpiştirip servis ediyoruz. 🙂 Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun! Her tarifimiz için servis önerilerinde bulunduk, bu yemeğimiz için de servis önerilerinde bulunmasaydık olmazdı. 🙂 ‘’Müceddere pilavı yanına ne gider?’’ diye soranlar için yanına et ve sebzeden oluşan bir ana yemek ve bol yeşillikli vitamin deposu bir salata öneriyoruz. Lezzetleri birbirine oldukça yakışacaktır. İçecek olarak bol köpüklü bir ayran ve tatlı olarak da fırında tam kıvamında hazırlanmış bir sütlaç tercih ederek misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. 🙂  Tencereye eklediğimiz soğanları, tencerenin kapağını kapalı tutarak pişirmek soğanların daha yumuşak olmasını sağlar. Böylece soğanlar, pilavın içinde iri bir şekilde görünmez. 🙂 Oldukça doyurucu olan bu tarifimiz aynı zamanda da bir porsiyonunda 174 kalori bulundurmasından ötürü diyet menülerinizde gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz fit bir tarif. Müceddere pilavını anlattıktan sonra farklı pilav tariflerini de paylaşmasak olmazdı elbette ki. 🙂 Öncelikle Özbek yöresine ait etli Özbek pilavı tarifi, ardından Küba’da çokça tercih edilen Küba pilavı tarifi ve son olarak da avgan pilavı tariflerini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Müceddere Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet soğan, ince dilimlenmiş
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği küçük bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte yumuşayana dek yaklaşık 15′ haşlayın. Süzüp kenara alın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyin. Kapağı kapalı olarak ve arada karıştırarak 5′ pişirin.
  3. Yumuşayınca salçayı ekleyip, 2′ daha kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Bulgurları ekleyip üzerine bulyon ile karıştırılan sıcak suyu ilave edin. Karıştırıp altını kısın. Kapağı kapalı olarak, suyunu çekene dek 10′ pişirin.
  5.  
  6. Üzerine bir bez örtün, kapağını kapatın ve ocaktan alın. 10′ dinlendirin. Üzerine pul biber ile servis edin.

Afiyet olsun! Müceddere Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020