Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 8
Geleneksel lezzetlerimizden Muhallebili Kadayıf Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Muhallebinin ismini Abbasi İmparatorluğu’nun ileri gelenlerinden aldığı söylenir, bazı kaynaklarda İran’daki Sasani İmparatorluğu’nu muhallebinin çıkışı olarak işaret eder. Muhallebi Osmanlı zamanı, saray mutfağında önce etli, pirinçli veya tavuklu yapılırmış. Zamanla et koymak isteğe bağlı olmuş, Osmanlı doktorlarından Şirvani’nin kitabından bir etli, bir de gül suyu ve pudra şeker ile servis edilen tatlı muhallebi tarifi varmış. Günümüzde muhallebi yalnızca tatlı olarak tüketiliyor, tavuk göğsünü de tabi ki dahil ediyoruz. Tükiye’nin farklı şehirlerinde, bambaşka muhallebi tarifleri vardır; mesela Ege’de sakızlı muhallebi yapılırken, Karadeniz’de mor üzümle yapılan pepeçura yeniliyor. Kadayıf son yıllarda mutfaklara farklı şekillerde giren bir üründür. Önceden yalnızca kadayıf tatlısı yapılırken, nötr tadı sayesinde kadayıfa sarılı karides, kadayıf böreği, kadayıflı kek ve kurabiye gibi, yaratıcılığınızın sizi götürdüğü yere kadar farklı yemekler yapabilirsiniz. Birbirini tamamlayan bir çift gibi, yumuşacık muhallebi ile çıtır kadayıfın birleşimiyle yaptığımız Muhallebili Kadayıf tarifimize geçelim! Bir porsiyon muhallebili kadayıf, 200 kaloridir.
Bu nefis Muhallebili Kadayıf Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020