En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Muradiye Çorbası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Muradiye Çorbası Tarifi
Muradiye Çorbası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Muradiye Çorbası Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Her güzel şeyin bir hikayesi vardır değil mi? Bu hikayeler çok eskiye dayanıyorsa hele ki güzel olmaması mümkün değil. 🙂  Bu yazımızda büyük emek verilerek hazırlanan ve akşam yemeklerinde çorba tarifleri arasındaki en güzel çorbalardan bir tanesi olan muradiye çorbası nasıl olur tüm püf noktalarıyla ele aldık. 🙂 Çorbamız hakkındaki tüm detayları merak ettiğinizi biliyoruz. 🙂 Biz de sizin için detaylı bir şekilde anlattıktan sonra tarifimize geçiyor olacağız. Muradiye çorbası hikayesi tarifimiz hakkında en çok merak edilen noktalardan bir tanesidir. En merak edilen konuların ikincisi de ‘’muradiye çorbası nerenin’’ sorusudur.  Muradiye çorbasının hikayesi tam olarak bilinmese de adını ikinci Murad’dan alarak günümüze kadar gelen ve bursa ilimize ait olduğu bilinen bir çorba diyebiliriz. 🙂 İçerisinde tavuk parçaları, şehriye, kabak ve havuç bulunan; sonrasında limon suyu ve yoğurt ile bağlanan oldukça lezzetli, aynı zamanda da şifa deposu diyebileceğimiz bir tarif. Ne duruyoruz o halde? Mutfağa geçip Bursa rüzgarları estirmenin tam zamanı. 🙂 En güzel en lezzetli muradiye çorbasının yapılışı için kolları sıvıyoruz ve mutfağın yolunu tutuyoruz! Çorbamız için geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Tencerenin içerisine tavukları ekleyip renk alana dek karıştırarak kavuruyoruz. Ardından sırasıyla kabak, havuç, arpa şehriye ve su ekleyip kapağı kapalı olacak şekilde kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan çorbamızı yoğurt, un ve limon suyu ile bağlıyoruz ve baharatları ekledikten sonra bir miktar daha kaynamaya bırakıyoruz. Küçük bir sahanda tereyağını eritiyoruz, içerisine nane ekleyip karıştırıyoruz ve naneli yağ ile servis ediyoruz. 🙂 Bursa’nın favori çorbası ve akşam yemeklerinde olmazsa olmazlarından bir tanesi hiç şüphesiz muradiye çorbasıdır. Muradiye çorbasından sonra ana yemek olarak zeytinyağlı taze fasulye ya da etli taze fasulye, yancı olarak da pirinç pilavı tercih edebilirsiniz. Salata olarak pratik bir çoban salatası ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran ile lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Sadece bu çorba için değil, yoğurt ile bağlanan tüm çorbalar için önemli bir püf noktamız var. 🙂  O da çorbanın kesilmemesi için yoğurt ve diğer malzemeleri ayrı bir kapta iyice çırptıktan sonra, içerisine çorbadan bir kepçe ekleyerek ılıtmak. Ilıdıktan sonra yavaş yavaş ekleyip fokurdayana kadar karıştırma işlemine devam etmelisiniz. 🙂 Muradiye çorbasının bol malzemeli ve şifa deposu olduğuna yukarıda değinmiştik. Bu bol malzemeli oldukça doyurucu olan çorbamızın bir porsiyonunda yaklaşık olarak 148 kalori bulunmaktadır. Oldukça doyurucu olan bu çorbamızı günün her öğününde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 🙂 Muradiye çorbasına doyamayanlar için farklı tatlara sahip birbirinden lezzetli 3 tane daha çorba önerimiz var. 🙂 Adını sıkça duyduğumuz yuvalama çorbası, ardından ovmaç çorbası ve lebeniye çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz.

Muradiye Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet tavuk but, küçük doğranmış
  • 1 adet kabak, küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kuru Nane

Muradiye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Tavukları ekleyip, hafif renk alana dek karıştırarak 3′ kavurun.
  3. Kabak ve havuçları ekleyip, karıştırın. 5′ soteleyin.
  4. Arpa şehriye ve suyu ilave edip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10′ pişirin.
  5. Yoğurt, un ve limon suyunu küçük bir kapta çırpıp, içerisine çorba karışımından bir kase ekleyip ısıtın.
  6. Isınan terbiyeyi karıştırarak tencereye ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte 5′ pişirin.
  7. Küçük bir sahanda tereyağını eritip, içerisine nane ekleyip karıştırın. Çorbayı üzerine naneli yağ ile servis edin.

Bu nefis Muradiye Çorbası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020