En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Muzlu Dondurma Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Muzlu Dondurma Tarifi
Muzlu Dondurma Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Muzlu Dondurma Tarifi tam size göre. Muzun doğduğu yer Malezya yarımadası, yani bize çok uzaklardan gelmiş. Rengini güneşin sarı tonlarından almış. İnsanoğluna 5000 yıldır şifa veriyor. Muzu Malezya’da tadanlar kasalara doldurup ülkelerine götürmüşler; böylece ilk yolculuğu başlamış. İlk olarak Hindistan’a, sonra Doğu Afrika, Kanarya Adaları ve İspanya’ya ulaşmış. 1516 yılında gezgin bir rahip olan Tomas de Berlanga bir seyahati sırasında muzu tatmış. Ağaç köklerini kasalara doldurup Karayipler’e götürmüş. Bu tarihten sonra özellikle Orta Amerika muz üretiminde dünyanın en iyisi olmuş. Muz, dünyada en fazla tüketilen ve çiğ olarak yenebilen meyvelerden biri. 12’nci yüzyılda yüksek orandaki potasyum içeriğiyle muzun kalbe ve kas sistemine yararlı olduğunu keşfeden Çinli doktorlar, hastalarını muz ile tedavi ediyorlarmış. Halen Batı Avrupa ülkelerinde sadece tadı ve kokusu için aranan bu meyve, üçüncü dünya ülkelerinde çok önemli bir besin maddesi. Az gelişmiş ülkelerde çocuklar ihtiyaçları olan proteini ve diğer besinsel maddeleri muz yiyerek alıyorlar. Sporcular en fazla muz tüketen grubu oluşturuyor. Muzun içindeki potasyum terleme sebebiyle kapasitesini yitirmeye başlayan kasları canlandırıyor ve sporcuların daha kolay hareket etmelerini sağlıyor. Biz de bu yararlı ve lezzetli meyveden ev yapımı muzlu dondurma yaptık. Muzlu dondurma tarifi ile evde muzlu dondurma yapımının ne derece başarılı olduğunu görmenizi ve muzlu dondurma tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Hatta muzlu dondurmayı, kakaolu dondurma tarifi ile birlikte deneyebilirsiniz. Muzlu dondurma yapımı çok kolay ve ortaya çıkan dondurma bir o kadar lezzetli. Ev yapımı dondurma tarifleri arasında ilgi göreceğine inandığımız bu farklı muzlu dondurma tarifi için reçetemize bir göz atın. Faydaları saymakla bitmeyen ve tariflerimizde severek kullandığımız muzun kabuğunun da pek çok kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz? Temiz Sözlük’ün verdiği bilgilerle muz kabuğu nasıl değerlendirilir hemen öğrenin! Dondurmayı genelde dışarıda yesek de evde meyveli dondurma yapımı oldukça kolay. Meyvelerden dondurma yapımı için biz tarifimizde kremayı tercih etsek de dileyenler kıvam verici özelliğiyle de dondurma yapımının en önemli maddesi salepli meyveli dondurma tarifi yapmak da mümkün. Çilek, karpuz, limon, şeftali ve daha bambaşka meyvelerden dondurma yapımı için tarifleri sizin için derledik. Buyurun evde meyveli dondurma yapımının detaylarına… Bir top muzdan dondurma yaklaşık 65 kaloridir.

Muzlu Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet muz, yerli, olgunlaşmış, küçük boy
  • Yarım adet limonun suyu
  • 200 gram (g) şeker
  • 500 mililitre (ml) krema, soğuk

Muzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Muzları derin bir kabın içerisine alın, üzerine limon suyu ve şekeri ekleyip mikser ile pürüzsüz kıvam alana dek çırpın.
  2. Kremayı ekleyip yüksek hızda kabarıp hacmi yükselene dek çırpın.
  3. Buzluğa girebilecek bir kaba alıp buzluğa kaldırın.
  4. 30 dakikada bir çıkartıp mikser ile karıştırın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Muzlu Dondurma Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020