En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Nevşehir Mantısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Nevşehir Mantısı
Nevşehir Mantısı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Nevşehir Mantısı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Nevşehir’e özgü bir lezzettir. Geleneksel olarak iç harcı nohutlu yapılıp üzerine de servis edilir. Bu tarifimizde pratik bir yol izledik.

Nevşehir Mantısı Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 2 su bardağı un, 350 gram
    • 1 su bardağı ılık su, 175 gram
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 250 gram (g) dana kıyma
    • 1 adet soğan, orta boy, rendelenmiş
    • 3 yemek kaşığı tereyağı

    İç Harcı İçin

    • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Üzeri İçin

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 300 gram (g) domates, rendelenmiş 300 gram, eğer salça kullanılırsa 1 yemek kaşığı
    • 2-3 diş sarımsak, dövülmüş
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır?

    1. Hamuru yoğurup 30 dakika dinlendirin.
    2.  
    3. Yapışmaz bir tavaya tereyağı ve kıymayı koyup kavurun. Suyunu salıp, çekince soğanları ekleyin. Soğanlar saydamlaşınca tuzu ve bir çay bardağı sıcak su koyup, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
    4. Hamuru ortasından 2 ye bölüp, iki adet beze yapın. Sırayla yufkaları oklava ile 1-2 mm kalınlıkta olacak şekilde açın. 
    5. Yufkaları bıçak ile 3 veya 4 cm’lik kare olacak şekilde kesin. İçlerine bir çay kaşığı harç koyun. Ele alınan mantının karenin iki ucu birleştirip tekrar iki ucu bir araya getirerek bohça şeklinde bükün, 2 yufkanın tamamını aynı şekilde yapın.
    6. Bir tencereye 5 litre su ve bir çorba kaşığı tuz koyup, kaynatın. Mantıları içine atıp, 5-10 dakika pişirin ve suyundan süzün.
    7. Bu arada bir tavaya tereyağını ve sarımsağı koyup, kavurun. Kıvamını almaya başlayınca tuz ve karabiberini ekleyin ve ocaktan alın.
    8. Bir tencereyi ocağa koyun ve içine sosu ve üzerine mantıları koyup, silkeleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp, 10 dakika demledikten sonra sıcak olarak tabaklara koyup, servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Nevşehir Mantısı tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020