En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Nohutlu Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Nohutlu Pilav Tarifi
Nohutlu Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Nohutlu Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bir nohutlu pilav, bir çoban salata, bir de ayran! Herhangi bir pilavcıya gittiğinizde klasikleşen siparişlerdendir. Sokak lezzetlerine düşkün olanların mutlaka bir pilavcısı veya ayak üstü pilav yediği bir pilav arabası vardır mutlaka. Çoban salata da nohutlu pilavın üzerine söylenir, suyu pilav ile karışır, daha da lezzetli olur. Dışarıda yemesi kadar, evde yapması ve servis etmesi hem pratik, hem de lezzetlidir nohut pilavın. Nohut veya kuru fasulyeyi haşlaması uzun sürdüğü için, fazladan haşlayıp buzluğa atanlardansanız, bu yemek tam bir hayat kurtarıcı olacaktır sizin için. Eğer buzlukta hazır nohudunuz yoksa sorun değil, nohutlu pilavı yapmadan bir önceki gece nohutları kaynar su ile ıslatın ve pişirene kadar suyun içinde kalsınlar. Böylece daha hızlı pişeceklerdir. Pilavın tadını daha da zenginleştirmek için, et veya kemik suyu kullanabilirsiniz. Nohut haşlarken de, haşlama suyunun içine soğan, defne yaprağı, tane karabiber koyarsanız, haşlanmış nohutların daha derin bir aroması olacaktır. Pilavı haşlarken içine, karabuğday ekleyebilirsiniz, servisten hemen önce taze dereotu da ilave edebilirsiniz. Pilavı zeytinyağı veya tereyağı ile pişirmek, alıştığımız ve çok da lezzetli olan bir yöntem. Değişiklik yapmak isterseniz, Hindistan cevizi yağı ile pişirebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile pişirirseniz, servisten önce içine taze kişniş doğrayabilirsiniz. Nohutları sade haşlamak yerine, nohutlu pilavı yazın yapıyorsanız, domates rendesinin içinde haşlayabilirsiniz. Nohutlu pilavı, bulgur ve pirinci bir arada kullanarak hazırlamaya ne dersiniz? Öyleyse çakır pilavı tarifimize de göz atın! Pirinç, makarna, bulgur gibi ürünlerle yaratıcılığınızı sergileyebilir, farklı tarifler yaratabilirsiniz. Nohutlu ve Muskatlı Pilav, Taze Otlu Yeşil Pilav ve Domatesli ve Lor Peynirli Pilav bizim farklı pilav tariflerimizden üç tanesi ve üçünü de ısrarla öneriyoruz!  Ayrıca kıymalı nohut yemeği de dikkatinizi çekebilecek tariflerimizden! Evinizde her zaman olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem de çok doyurucu nohutlu pilav tarifimizi yapmak için mutfağa geçelim!

Nohutlu Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • Çeyrek demet frenk maydanozu

Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç ve nohutları ayrı kaplarda ılık su ile ıslatıp, en az 4 saat tercihen bir gece bekletin.
  2. Nohutları süzüp, üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika haşlayın. Süzüp, kenara alın.
  3. Tencerede tereyağını eritip, orta ateşte pirinçler şeffaflaşana dek yaklaşık 5 dakika kavurun.
  4. Sıcak su içerisinde bulyonu eritip, tencereye ekleyin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 
  5. Bez örtüp oda sıcaklığında dinlendirin. 
  6. Nohut, karabiber ve frenk maydanozu ile servis edin.

Afiyet olsun! Nohutlu Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020