En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Nohutlu ve Muskatlı Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Nohutlu ve Muskatlı Pilav
Nohutlu ve Muskatlı Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Nohutlu ve Muskatlı Pilav tam size göre. Ülkemizin geleneksel sokak lezzetlerinden en bilineni herhalde pilavdır. Tavuklu, etli ya da nohutlu olması hiç fark etmez severek tüketilir. Her köşe başında mutlaka bir pilav arabası bulunur ve ayaküstü doyurucu bir fast-food seçeneği sunarlar. Sokak lezzeti olmasının yanında pilav aslında bir davet yemeği de sayılır. Kültürümüzde önemli yer tutan tüm etkinliklerde farklı pilav tarifleri hep bizimledir. Etli pilavlar, iç pilavlar ve tavuklu pilavlar çok kalabalık aile toplantılarının ilk akla gelen yiyecekleridir. Biz de bu sevilen tarife farklı bir dokunuş yaparak, aromasını zenginleştirmek ve standart tariflerin dışına çıkarmak istedik. Pratik bir şekilde hazırlanan ve hazmı kolay nohutlu ve muskatlı pilav tarifi, tane tane ayrışan pirinç ve ağızda dağılan nohut taneleri ile iştahınızı kabartacak! Eğer muskatlı pilav hazırlamak benim için biraz zor olur, muskat evimde sık sık bulunan bir malzeme değil diyorsanız da sizi sade nohutlu pilav tarifimize davet edelim! Sizi daha fazla bekletmeden lezzetiyle kendine hayran bırakacak muskatlı pilav tarifimize geçelim, afiyet olsun! 1 porsiyon muskatlı pilav yaklaşık 170 kaloridir.

Nohutlu ve Muskatlı Pilav Malzemeleri

  • 1 tablet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç, baldo
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım tatlı kaşığı muskat

Nohutlu ve Muskatlı Pilav Nasıl Yapılır?

  1. Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin. suyu berraklaşıncaya kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın, pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Muskatı ekleyin.
  3. Tavuk bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip nohutla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  4. Kapağı açıp bir bezle örtün, oda sıcaklığında kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirip servis edin.

Bu nefis Nohutlu ve Muskatlı Pilav tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020