En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Onigiri Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Onigiri Tarifi
Onigiri Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Onigiri Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Geleneksel Japon mutfağının vazgeçilmez bir atıştırmalığı ve öğün tamamlayıcısı olan onigiri tarifi ile karşınızdayız bugün. Bu yapımı basit ve lezzetli yiyecek, genellikle üçgen veya dikdörtgen şeklinde elde şekillendirilen sıkıştırılmış pirinçten oluşur. Onigiri, genellikle nori adı verilen ince deniz yosunlarıyla sarılır, böylece taşımak ve yemek kolaylaşır diyebiliriz. İç kısmında genellikle tuzlu veya tatlı malzemeler bulunur: somon, ton balığı, konbu (deniz yosunu), tarama (yumurta), ume (turşu eriği) gibi çeşitli iç harçlar kullanılarak da hazırlanabilir. Ton balıklı onigiri hazırlamak yerine somon tercih ettik bugün. Onigiri, Japonya’da hızlı bir atıştırmalık olarak sıkça tüketilir ve evde yapıldığı gibi marketlerde de bulunabilir. Hem lezzetleri hem de taşınabilirlikleri sayesinde, onigiri Japon kültürünün önemli bir parçasıdır ve her yaş grubundan insan için tercih edilen bir yiyecek olduğunu söyleyebiliriz. Evde onigiri yapımı için gerekli malzemeler göz atalım hızlıca. 🙂 -1 adet avokado -4 dilim füme somon -1 adet salatalık -4 tatlı kaşığı taze krem peynir -3 su bardağı sushi pirinci -4 yemek kaşığı pirinç sirkesi -1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için -1 yemek kaşığı Knorr Susam -1 yemek kaşığı Knorr Çörekotu Huzurlarınızda onigiri yapımı. 🙂 Pirinci derin bir kaba alıp, üzerine kaynar olmayan sıcak su ekleyip, Karıştırıyoruz. Su ılıyana dek 30 dakika beklettiktiyoruz. Pirinçlerin suyunu süzüp, ılık akan suda 5 dakika yıkıyor ve iyice süzüyoruz. Pirinçleri tencereye alıp, üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika suyunu çekene dek pişiriyoruz. Küçük bir soslukta pirinç sirkesi, şeker ve tuzu eriyene dek karıştırarak pişiriyoruz. Pilavı ocaktan alıp, derin bir kaseye alıyor ve üzerine sirkeli karışımı ekleyip, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırarak havalandırıyoruz. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Tezgah üzerine bir kaşık pirinç alıp düzeltiyoruz. İçerisine krem peynir, salatalık, somon, avokado ekleyip üzerine tekrar pirinç ekliyoruz. Elle bastırıp kapattıktan sonra üçgen şekli verip, kenarlarını çörekotu ve susam ile kaplayıp servis ediyoruz. Onigiri kalıbı kullanarak onigirilerin daha kolay şekil almasını sağlayabilirsiniz. Nori Yapraklarıyla Sunum: Onigirileri geleneksel olarak nori (deniz yosunu) yapraklarıyla sararak sunabilirsiniz. Onigirilerin altına veya etrafına bir nori yaprağı yerleştirerek hem sunumu görsel olarak çekici hale getirebilir hem de yemek sırasında elinizde dağılmalarını engelleyebilirsiniz. Renkli Sunum: Farklı iç harçlara sahip onigirileri farklı renklerde nori yapraklarıyla sardığınızda renkli bir sunum oluşturabilirsiniz. Böylece masanızda canlı ve çeşitli bir görünüm elde edebilirsiniz. Kase veya Tabakta Sunum: Onigirileri tek tek bir tabak veya kase içerisine düzgünce yerleştirerek sunabilirsiniz. Üzerlerine susam veya furikake gibi baharatlı karışımlar serperek lezzeti ve görselliği artırabilirsiniz. Onigiri tarifi kalori miktarına değinelim biraz da. 🙂 Onigiri’nin kalori içeriği, iç malzemelere ve boyutuna göre değişebilir.  Hazırladığımız onigiri tarifi 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 200 ila 250 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. Onigiri tarifini sevenler için 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. İlk olarak mantarlı ramen, ardından sushi balls tarifi ve son olarak da tavuklu noodle tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Onigiri Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet avakado
  • 4 dilim füme somon
  • 1 adet salatalık
  • 4 tatlı kaşığı taze krem peynir
  • 3 su bardağı sushi pirinci
  • 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı Knorr Çörekotu
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

Onigiri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci derin bir kaba alıp, üzerine kaynar olmayan sıcak su ekleyin. Karıştırıp, ılıyana dek 30′ bekletin.
  2. Süzüp, ılık akan suda 5′ yıkayın. İyice süzün.
  3. Tencereye alıp, üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  4. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 10′ suyunu çekene dek pişirin.
  5. Küçük bir soslukta pirinç sirkesi, şeker ve tuzu eriyene dek karıştırarak pişirin.
  6. Pilavı ocaktan alıp, derin bir kaseye alın. Üzerine sirkeli karışımı ekleyip, tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırarak havalandırın.
  7. Oda sıcaklığında 30′ dinlenmeye bırakın. Tezgah üzerine bir kaşık pirinç alıp düzleyin.
  8. İçerisine krem peynir, salatalık, somon, avokado ekleyip üzerine tekrar pirinç ekleyin.
  9. Elle bastırıp kapatın, üçgen şekli verin. Kenarlarını çörekotu ve susam ile kaplayıp servis edin.

Bu nefis Onigiri Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020