En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Orman Kebabı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Orman Kebabı Tarifi
Orman Kebabı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Orman Kebabı Tarifi. Bolu mutfağının Türk mutfağına armağan ettiği en renkli ve lezzetli yemeklerinden birisi olan orman kebabı, günümüzde de pek çok bölgece sofralara konuk oluyor ve sık tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Soğan, havuç, patates ve bezelye lezzetinin kuşbaşı et ile birleşmesinden sonra orman kebabının en çok yenilen yemekler arasında yer alması zaten kaçınılmaz. Her yemeğin vazgeçilmez tatlarından olan soğanın da bolca kullanıldığı orman kebabı hem fırında hem de ocakta rahatlıkla pişen yemeklerden. Aslını Kırım mutfağından alan ve sonrasında Bolu mutfağının yerel lezzetlerinden biri haline gelen orman kebabı yapılışı çok malzemeliliğinden dolayı zor gözükse de biz sizin için kolay ve pratik bir tarif veriyoruz. Düdüklü tencere kullanmaktan çekinenler içinse fırında orman kebabını yapmak çok pratik. Yanında pirinç pilavıyla tamamlanan fırında orman kebabı, esnaf lokantalarından anne mutfağına sık sık karşımıza çıkıyor. Güzel bir mevsim salata ile servis edilen orman kebabının diğer sulu et yemeklerinden farkı ise içinde bolca bezelye bulunması. Bu açıdan fırında orman kebabı içerisinde sayısız vitamini barındırmasıyla da hem besleyici hem faydalı. Sağlık açısından yararlı ve mide için oldukça doyurucu olan fırında orman kebabının nasıl yapıldığını öğrenmek için tarifimize buyurun… Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Orman Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet soğan, küçük, küp doğranmış
  • 1 adet havuç, küçük, küp doğranmış
  • 2 adet yeşil biber, küçük, küp doğranmış
  • 2 adet patates, küp doğranmış
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencerede ayçiçek yağını yüksek ateşte ısıtın, et ve havuçları ekleyip 5′ renk alana dek soteleyin.
  2. Soğan,patates,biber ve salçaları ekleyip, 2′ kavurun. Baharatları ve tuzu ilave edin.
  3. İki su bardağı su ekleyip, kapağını kapatın. 15 dakika yüksek ayarda pişirin.
  4. Kapağı açıp, bezelyeleri ekleyin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  5. Servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Orman Kebabı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020