En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ovmaç Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ovmaç Çorbası
Ovmaç Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ovmaç Çorbası. Özellikle kış aylarında en çok tercih edilen çorbaların başında mercimek çorbası, yayla çorbası, ezogelin ve tavuk suyuna şehriye çorbası geliyor. Ancak son zamanlarda geleneksel lezzetlerden biri olan Oğmaç çorbası da sıkça tüketilen çorbalar arasına girmiş bulunuyor. Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya yöresine ait oldukça besleyici bir lezzet. Gösterişli olması sebebiyle davet sofralarının vazgeçilmezi. İsmini, yoğurulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur topraklarından alıyor. İçindeki malzemeler yöresine göre değişiklik gösterse de içerikleri hemen hemen aynı. Tek fark bazı yöreler çorbayı yaparken içine yoğurt, yeşil mercimek veya salça kayarak hazırlıyor.        Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ovmaç Çorbası Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1 adet soğan, ince kıyılmış
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım yemek kaşığı salça
    • 1 adet domates, rendelenmiş
    • 2 diş sarımsak
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Nane
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1,5 litre (l) su

    Hamuru için

    • 1 su bardağı un
    • 1 adet yumurta
    • yarım tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir kasede un, tuz ve yumurtayı top top hamur haline gelene kadar yoğurun.
    2.  
    3. Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağ ile soğanı kavurun. 
    4.  
    5.  
    6. Tereyağının yanmaması için 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavurabilirsiniz.
    7. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domates rendesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
    8. Sarımsak ve sıcak suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın.
    9. Kaynayan suyun içerisine küçük hamur parçalarını yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
    10. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp yağda yakılan toz biber, pul biber ve kuru nane ile servis edebilirsiniz. 

    Şimdiden ellerinize sağlık! Ovmaç Çorbası tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020