Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ovmaç Çorbası. Özellikle kış aylarında en çok tercih edilen çorbaların başında mercimek çorbası, yayla çorbası, ezogelin ve tavuk suyuna şehriye çorbası geliyor. Ancak son zamanlarda geleneksel lezzetlerden biri olan Oğmaç çorbası da sıkça tüketilen çorbalar arasına girmiş bulunuyor. Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya yöresine ait oldukça besleyici bir lezzet. Gösterişli olması sebebiyle davet sofralarının vazgeçilmezi. İsmini, yoğurulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur topraklarından alıyor. İçindeki malzemeler yöresine göre değişiklik gösterse de içerikleri hemen hemen aynı. Tek fark bazı yöreler çorbayı yaparken içine yoğurt, yeşil mercimek veya salça kayarak hazırlıyor. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Şimdiden ellerinize sağlık! Ovmaç Çorbası tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Ramazan 28. Günün İftar Menüsüyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020