En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Paçanga Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Paçanga Böreği Tarifi
Paçanga Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Paçanga Böreği Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Paçanga böreği tarifi, klasikler arasında yerini çoktan aldı. Pratik ve doyuruculuğu ise sorgulanamaz!  Paçanga böreği kallavi sofraların ve özel gün yemeklerinin vazgeçilmezi kabul ediliyor. Sözlükte de geçtiği üzere kendisi pastırmalı ve kaşar peynirli bir börek. Yapımı sigara böreğinden bile kolay bu böreği yapmak için sadece yufka, domates, biber, kaşar peyniri ve pek tabii pastırma gerekiyor. Paçanga böreği sararken dolma ya da sigara böreği gibi ince işçilik gerektirmiyor. Yufka yine üçgen şekillerde kesiliyor ama sarış şekli iki yanı içe kıvırıp gelişi güzel yuvarlamaktan geçiyor. Çok gevşek bırakmamak veya çok sıkmamak önemli. Kalan ucuysa yine suyla ıslatarak yapıştırabiliyorsunuz. Sonrası malum. Kızgın yağdaki cızırtılar, mutfağı saran kokular ve altın renginde kızarmış lezzetli börekler.  Paçanga böreği daha da çıtır olsun isterseniz paneleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekense börekleri pişirmeden önce yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, sonra kızartmak. Ancak tabii klasik versiyonun da yeri her zaman ayrı. Bugünlük bizim tercihimiz en yalın, en sade ve orijinal haliyle hazırlamak. Dolaptaki yufkayla paçanga böreğinden daha farklı börekler yapmak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz. Şimdi mutfağa geçmek için aşağıdaki tarife buyurun. 

Paçanga Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka, dörde bölünmüş
  • 100 gram (g) kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 80 gram (g) pastırma, çemensiz
  • 1 adet domates, kabukları soyulmuş
  • 2 adet yeşil biber, doğranmış

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları üst üste serdikten sonra 4 eşit parçaya bölün ve  8 eşit üçgen yufka parçası elde edin.
  2.  
  3. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
  4.  
  5. Kaşar peynirini rendeleyin.
  6. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
  7.  
  8. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
  9.  
  10. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
  11.  
  12. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu suyla ıslatıp kapatın.
  13.  
  14. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
  15.  
  16. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.

Bu nefis Paçanga Böreği Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020