En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Paskalya Çöreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Paskalya Çöreği Tarifi. Güzel şeyler emek ister sözünü yaşatan leziz bir hamur işi tarifi için kollarımızı sıvıyoruz ve mutfağın yolunu tutuyoruz bugün. Çay saatlerinin en leziz çörek tariflerinden biri olan Paskalya çöreğini hazırlayacağız! Paskalya çöreğini daha önce denemediyseniz baştan alalım ve Paskalya çöreği nedir anlatalım. Paskalya çöreği, mayalı hamurla yapılan tatlı bir çörek türüdür. Klasik olarak saç örgüsü şeklinde hazırlanıp pişirilir. Üzerinde file fındık veya file badem bulunur. Pastane raflarında mutlaka görmüşsünüzdür. 🙂 Paskalya çöreği, Hristiyanların Paskalya yortusunda sık sık yapıp tükettiği, bizim mutfağımıza da böyle böyle girmeye başlamış bir tariftir. Bu yüzden Paskalya çöreği hangi ülkenindir diye sormaya gerek yok, bu toprakların çok eski bir tarifidir. 🙂 Genel olarak ele aldık. Şimdi paskalya çöreği nasıl olur, paskalya çöreği kaç derecede pişer gibi detay konulara geçelim! Sadece bu leziz çörek için değil, hamur işi tariflerinin neredeyse tamamı için geçerli bir ipucumuz var. O da, tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak. Su, süt, yağ, yumurta… Bir hamuru oluşturmak için kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Değillerse, buzdolabında saklıyorsanız tarife başlamadan en az 30 dakika önce malzemelerinizi tezgaha çıkartıp ısılarının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Aksi takdirde hamurunuz istediğiniz gibi verimli bir şekilde mayalanmayabilir. Paskalya çöreği tarifi, çay saatlerinin favorilerinden hiç şüphesiz. Dilim dilim yemelere doyulamayan bu tatlı çörek, en çok çayla yakışıyor bize göre! Taze demlenmiş tavşan kanı bir bardak çay, çöreğinizin leziz eşlikçisi olacaktır. Kahve severler için önerimiz, bir başka geleneksel tariften yana olacak. Köpüklü bir fincan Türk kahvesi, tercih edebileceğiniz leziz bir seçenek. Son olarak sıcak içecek istemeyenlere ferahlatıcı önerilerimiz var. Buzlu bir bardak ev yapımı limonata, taze sıkılmış meyve suları veya az şekerli doğal şerbetler servis edebilirsiniz. Her türlü içecek, afiyetle tüketilecek bu çöreğin yanında. Paskalya çöreği, farklı boyutlarda ve kalınlıkta hazırlanabilir. Kalorisini biz ortalama bir porsiyon üzerinden hesapladık, bütün bir paskalya çöreği üzerinden değil. Bir porsiyon Paskalya çöreği 443 kalori içeriyor. Diyetteyseniz veya kalori hesabı yaparak besleniyorsanız bu miktar sizi biraz üzebilir. Bu yüzden porsiyonlarınızı kontrollü ayarlamanızı öneriyoruz. Hamur işlerinin tatlısı da tuzlusu da ayrı seviliyor. Çay saatlerinde de bol bol hazırlanıp tüketiliyorlar. Kek, börek, kurabiye üçgeninden çıkmak ve farklı tariflerle mutfağınızı şenlendirmek istiyorsanız sizin için üç birbirinden güzel tarifimiz var. Öncelikle kokusu ve dokusuyla bir başka olan tahinli çörek tarifini böyle not ediyoruz. Ardından şekliyle, aromasıyla ve lezzetiyle bambaşka bir boyutta olan tarçınlı rulo çörek tarifini böyle bırakıyoruz. Son değineceğimiz hamur işi tarifi de bir tür ekmek aslında. Brioche tarifi, beyaz ekmeğe leziz bir alternatif.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Paskalya Çöreği Tarifi Malzemeleri

  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı beyaz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 125 gram (g) tereyağı

üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı file badem

Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru maya, su ve sütü bir kapta karıştırıp kabarmaya bırakın. Derin bir kaba unu eleyip, ortasına mayalı karışımı ekleyin ve mikserin yoğurma ucu ile düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  2. Tuz, şeker ve tereyağı ekleyip, pürüzsüz olana dek yoğurun. Nemli bir bez örtüp 30′ oda sıcaklığında mayalandırın. Fırını 170 dereceye ısıtın.
  3. Hamuru üç parçaya bölüp, rulo şeklinde açın. Saç örgüsü şeklinde örüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. 35′ fırınlayın. Servis edin.

Bu nefis Paskalya Çöreği Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020