En lezzetli ve tam kıvamında Pastırmalı Patatesli Tart yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bir hamur işi ancak bu kadar leziz olabilir! Pastırmalı patatesli tart tarifi, incecik hamuru ile yumuşacık bir tat sunuyor, ağızda hemen dağılıveriyor.
Pastırmalı Patatesli Tart Malzemeleri
kepekli tart hamuru için
- 2 su bardağı un
- 100 gram (g) tereyağı
- 1 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı su
iç harç için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı krema
- 1 kilo (kg) taze patates
- yarım adet muskat, rendelenmiş
üzeri için
- 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
- yarım su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
- 4 dilim pastırma, çemensiz
Pastırmalı Patatesli Tart Nasıl Yapılır?
- Kepekli tart hamuru için malzemeleri oval bir kapta yoğurun.
- 1 – 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- İçini hazırlamak için, patatesleri cips kalınlığında doğrayın. Nişastası gidinceye kadar iyice yıkayın ve süzün.
- Tereyağını, krema, muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatın. İçine suyu süzülmüş patatesleri koyun ve 5 dakika orta ateşte pişirin.
- Tart hamurunu bir kalıba alın ve bu karışımı içine boşaltın.
- Üzerine doğranmış çemensiz pastırmayı, doğranmış maydanozu ve en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- 175°C fırında yaklaşık 35 dakika, tartın altı ve üstü eşit pişinceye kadar tutun. Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun! Pastırmalı Patatesli Tart ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.