En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patates Kavurması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patates Kavurması Tarifi
Patates Kavurması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Patates Kavurması Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün uzun uzun yemek yapmak istemiyor musunuz? Ya da elinizde sadece birkaç tane malzeme bulunuyor ve nasıl değerlendireceğinizi bilemiyor musunuz? Merak etmeyin, biz bugün yardımınıza koşacağız. Pratikliğiyle zamandan tasarruf ettirecek, ekonomik oluşuyla cebinizi şenlendirecek ve lezzetiyle de damağınızda enfes tatlar bırakacak bir tarifimiz var. Annelerimizin, teyzelerimizin, büyük annelerimizin sıklıkla hazırladığı ve sevmeyeninin olmadığını düşündüğümüz salçalı patates kavurmasının kokusunu nerden alsak tanırız. Biz de bugün daha önce denemeyenler için en lezzetli patates kavurması tarifini tüm püf noktalarıyla paylaşmak istiyoruz. Hepimizin çocukluğumuzda denediği salçalı ekmeğin lezzeti hala damaklarımızda, kokusu ise adeta beynimize kazınmış gibi. 🙂 İşte patates kavurması yemeği de bizleri adeta çocukluğumuza götüren, tadı tıpkı küçükken sokakta yediğimiz salçalı ekmeğe benzeyen bir tarif. ‘’Patates kavurması yanına ne gider?’’ diye merak edenler için servis önerileri başlığı altında birbirinden lezzetli, birbirinden pratik servis önerilerini sizlerle paylaşıyor olacağız. Ama gelin öncesinde en güzel patates kavurması nasıl olur onu öğrenelim.  Hanımlar, beyler kokusu mutfağınızı hatta mahallenizi saracak patates kavurması için malzemeleriniz hazırsa biz de hazırız. Lezzetten havalara uçacaksınız.  Alışveriş listelerinde her zaman ilk sırada yer alan patateslerinizi pazardan özenle seçip aldıysanız ve diğer tüm malzemeleriniz hazırsa tarifimizin yapılışına geçiyoruz. Patates kavurması için patateslerin kabuklarını soyun, derin bir tencereye su ekleyin ve bir süre haşlayın. Patatesler haşlanmaya başlayınca altını kapatıp, patatesleri içerisinden alıp küp küp doğruyoruz. Ardından da tenceredeki sıcak suya atıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu esnada geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, soğanları orta ateşte yumuşayana dek soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca biberleri ekleyip 2′ soteliyoruz. Patatesleri süzüp ekliyoruz. Çeşniyi ilave edip karıştırıyoruz ve üzerine taze soğan ekleyip servis ediyoruz. Patates kavurması oldukça sade bir yemek olduğu için yanına ne tercih ederseniz edin çok yakışacaktır. Servis önerilerimizi örneklendirecek olursak; evde hazırlanmış leziz anne köftesi, kaşık salata ya da kıvamı tam yerinde bir cacık tercih edebilirsiniz. İçecek olarak da şeftalili soğuk çay kesinlikle yemeğin lezzetini tamamlayacaktır. Patates kavurması yemeğinin püre gibi olmasını istemiyorsanız patatesleri çok fazla haşlamadan ocaktan almalısınız. Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayabileceğiniz gibi, bütün olarak da haşlayabilirsiniz. Patates kavurması kaç kalori diye merak edenler için sıra geldi patates kavurması kalori miktarını paylaşmaya! Patates kavurması hem pratik, hem ekonomik hem de oldukça fit bir tarif. Bir yemekten isteyebileceğimiz her şey içerisinde var. 🙂 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 180 kalori bulunduran patates kavurması, diyet menülerinde de tercih edilmesi gereken bir tarif.  Patates kavurması tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz bulunmaktadır. İlk olarak kıyma kavurması tarifi, ardından enginarlı uykuluk kavurması ve son olarak da kavurmalı yumurta tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Patates Kavurması Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemler

    • 4 adet patates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 adet dolmalık biber, küp doğranmış
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    servis için

    • 4 dal taze soğan, ince kıyılmış

    Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Patateslerin kabuklarını soyup, derin bir tencerede su ekleyip 15′ haşlayın.
    2. Altını kapatıp, patatesleri içerisinden alıp küp küp doğrayın.
    3. Tenceredeki sıcak suya atıp, kapağı kapalı olarak 10′ dinlendirin.
    4. Bu esnada geniş bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, soğanları orta ateşte yumuşayana dek soteleyin.
    5. Soğanlar yumuşayınca biberleri ekleyip, 2′ soteleyin.
    6. Patatesleri süzüp, ekleyin. Çeşniyi ilave edip, karıştırın. Üzerine taze soğan ile servis edin.

    Afiyet olsun! Patates Kavurması Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020