En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patates Kızartması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patates Kızartması Tarifi
Patates Kızartması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 7 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patates Kızartması Tarifi tam size göre. Her öğünün en güzel eşlikçisi, yemelere doyamadığımız patates kızartmasını bir de evde deneyin! Neredeyse herkesin en sevdiği yiyecekler arasında ilk sırada yer alan Patates Kızartması kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Ancak işin ustalık isteyen kısmı, patates kızartmasını çıtır çıtır bir kıvama getirmekte. Sadece birkaç pratik püf noktasıyla dışarıda fast food restoranlarında yediğiniz patates kızartmasını aratmayacak bir tarifle karşınızdayız. Hem de çok daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu garanti ediyoruz! Eğer patatesleriniz hazırsa, sizi daha fazla bekletmeden tarife doğru alalım. Hem kendinizi hem de misafirlerinizi şaşırtmak için, kendi ketçap ve mayonezinizi evinizde hazırlayabilirsiniz. Eğer daha pratik bir tarife ihtiyacınız varsa, hazır mayonezi bal ve hardal ile harmanlayarak ballı hardallı mayonez hazırlayabilirsiniz. Kajun gibi hazır olarak satılan patates kızartması baharatlarını, yoğurt ve mayonez ile harmanlayarak farklı soslar deneyebilirsiniz.  Kendi sosunuzu hazırlamak için uğraşmak istemezseniz, sizi Knorr Makarna Sosuları ile hazırlanmış çok pratik mantar soslu patates kızartması ve peynir soslu fırın patates tarifimize alalım! İlk ve en önemli kural, kızartmaya uygun patates türünü seçmek! Halk arasında Afyon patatesi olarak da bilinen patatesler, kızartmak için en uygun patateslerdir. Patateslerin ince ve eşit boyutlarda olması ise bir diğer önemli kural. Favori lokantalarınızdaki gibi muntazam olmasını istiyorsanız, buna mutlaka dikkat edin! Boyutlarının ve kalınlıklarının aynı olması, pişme sürelerinin de eşit olmasını sağlayacaktır. Patateslerinizi bol soğuk suda, nişastası tamamen çıkana kadar bekletin. Nişasta oranı ne kadar azalırsa, patatesleriniz o kadar çıtır olacaktır. Bayat ekmeği değerlendirmenin en İtalyan hali ne olabilir? Tabii ki bayatlamış ekmekten pizza yapmak! Ekmeklerinizin bayatladığını görüyorsanız onları dondurucuya atıp hafta sonuna güzel bir bayatlamış ekmekten pizza yapmak için saklayabilirsiniz. Emin olun kimse bayat ekmekten yapıldığını anlamayacak bile. Bayat ekmeklerden pizza yapmak için ihtiyacınız olanlar biraz salçalı sostan geçiyor. Üzeri için de bir pizzada ne bulunmasını istiyorsanız o. Bayatlamış ekmekten yapacağınız pizza sadece çocuklarınızın değil herkesin favorisi olacak. Sizi bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz bayatlamış ekmekten pizza yapımı tarifimize alalım…

Patates Kızartması Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet Calve Mayonez
  • 1 adet Calve Ketçap

Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri temizleyin ve kabuklarını soyun.
  2. Tüm patatesleri eşit boyutlarda ve kalınlıklarda doğrayın.
  3. Doğradığınız patatesleri soğuk ve tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletin. Ara ara patatesleri ovarak nişastasının iyice akmasını sağlayın. Vaktiniz varsa suyunu 2 kere değiştirin. 
  4. Beklettiğiniz patatesleri iyice kurulayın.
  5. Derin bir tavada yağı kısık ateşte yavaşça kızdırın.
  6. Yağ iyice kızdıktan sonra patatesleri içine atın.
  7. Yaklaşık 7 dakika boyunca ara sıra karıştırın ve tabağa alın.
  8. Patateslerin üzerine tuz serpip yanında ketçap ve mayonez ile servis edin.

Bu nefis Patates Kızartması Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020