En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patates Püresi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patates Püresi
Patates Püresi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 2

Patates Püresi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli.   Püre, genelde sebze ve meyvelerin pişirilmesi, sonrasında ezilmesi veya bir tülbentten geçirilmesi ile yapılan bir yiyecektir. Püre Fransızca bir kelimedir, rafine etmek, sadeleştirmek anlamına gelir. Püre denildiğinde, önce aklımıza patates püresi gelir. Bu arada size başka popüler püreleri de hatırlatmak isteriz; Babagannuş, fava, humus, zeytin ezmesi bunlardan birkaçı. Püreler, özellikle patates püresini sevmeyen yoktur. Bebeklere de püre yapılmış yemekler verilir, onlar da bayıla bayıla yer. Yetişkinler için durum pek de farklı değildir. Izgara tavuk, balık veya et, hiç fark etmez, hepsinin yanına sıcacık sütlü ve tereyağlı bir patates püresi çok yakışır. Patates püresi, çok kolay bir yemektir. Yemek yapmaya yeni başlayanların da kolaylıkla yapacağı, kötü yapması neredeyse imkansız olan yemeklerdendir. Fransızlar tüm yemekler gibi patates püresini çok ciddiye almıştır. Patatesler haşlanıp, süzüldükten sonra ocak açıkken aynı tencereye alınır. İçlerindeki tüm su çıkana kadar, sabırla ve spatula ile, patatesleri tencerenin tavasına bastırarak eze eze, yaklaşık 15 dakika pişirirler. Daha sonra sütü veya kremayı eklerler. Ocaktan almadan önce en son tereyağını koyarlar ve servis edecekleri yemeğe göre taze baharat eklemeyi unutmazlar. Frenk soğanı, maydanoz, patates püresi ile en çok yakışan taze baharatlardan bazılarıdır. Püre denildiğinde hepimizin aklına ilk patates püresi gelir ve tarifini de paylaştığımız gibi çok lezzetli ve çok da sevilen bir yemektir. Diğer taraftan başka sebzelerle püre yapılacağını hatırlatacak bir tarifimiz var; Kereviz Püresi ile İki Kişilik Fırında Somon!   Dolabınızda her zaman olan malzemelerle yapacağınız, klasiklerinizden biri haline gelecek olan patates püresi tarifimize geçelim!

Patates Püresi Malzemeleri

  • 4 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı taze kaşar peyniri, rendelenmiş
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri iyice yıkayın.
  2. Kabuklarını soyun. Çabuk haşlanması için küçük parçalara doğrayın ve tencereye alın.
  3. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlamaya bırakın.
  4. Patatesler yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
  5. Patatesler soğumadan tereyağı ilave edin ve ezerek püre haline getirin.
  6. Rendelenmiş kaşarı ekleyin ve ezmeye devam edin.
  7. Sütü, tuzu, karabiberi de ilave ederek blender’dan geçirin.

Afiyet olsun! Patates Püresi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020