En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kolay bir bulgur pilavı tarifi daha sizlerle! Patatesli Bulgur Pilavı… Çocukların çok sevdiği , çocuklu evlerin favorisi olabilir. Şunu en başta söylemek gerekir ki, nişasta yönünden zengin bir yemek. Patates Türk mutfağında çok aranır; kızartma ve cips türevlerinin aksine tencere yemeklerinde, salatalarda, hamur işlerinde, çorbalarda ve sebze yemeklerinde kullanılır. Kendi yemeği yapılır; kıymalı patates, patates musakka, patates püresi efsanedir. En iyi kalite patateslerimiz Adapazarı’nda yetişir; üretimin temelleri ilk kez 1895 yılında Alman Uzman Dr. Hermann’ın öncülüğüyle atılmış. Hala o günlerin meyvesini yiyoruz. Patates; domates, biber, patlıcan, tütün gibi bitkilerle aynı sebze ailesinde yer alır. Farklı toprak ve iklim koşullarına uyum sağlaması nedeniyle dünya üzerinde çok geniş bir coğrafyada üretilir. Dünyada yıllık patates üretimi 300 milyon ton ve en önemli patates üreticileri Rusya, Polonya, ABD, Çin ve Almanya. Patates, beslenmede pirinç, buğday ve mısırdan sonra gelir. Dünyada patatesin en çok işlendiği üç ürün patates cipsi, patates püresi ve dondurulmuş parmak patates. Garnitür sebze konservelerinde de küp şeklinde doğranmış patates önemli yer tutar. Bizde de çocuklu evlerde, çocukların olduğu her yerde makbul bir sebzedir. O zaman Patatesli Bulgur Pilavı yapılışı çocuklar için gelsin! Patates, gizlice çocukların çok sevdiği bulgur tenceresine girsin ve ortaya karşı koyamayacakları bir yemek çıksın. Yarım ay şeklinde doğranmış taze sebzeler, domates ve et suyu ile bütünleşiyor. Hem göze hem de damağa hitap eden Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimizi mutlaka deneyin! Bol sebzesi ve salçasıyla tadı damakta kalan meyhane pilavının lezzet sırrını açıklıyoruz! Lokanta usulü bulgur pilavı tarifi ile aşçıları kıskandıracaksınız! Yapımı oldukça pratik olan bu tarifi denedikten sonra kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden söyleyelim Lokanta Usulü Bulgur Pilavı; et, tavuk ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışacak. Kuru Domatesli Bulgur Pilavı, Denizli yöresine özgü bir yemektir. Ülkemizde kolayca bulunan malzemelerden bu pilavı her mevsim yapabilirsiniz.

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet yeşil biber, küçük küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet patates, küp doğranmış
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 adet domates, rendelenmiş
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede ayçiçeği yağını ısıtın. Soğanları ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak 5 dakika karıştırarak pişirin.
  2. Patates ve yeşil biberleri ekleyip 2 dakika kavurun. Salçayı ekleyip kavurun.
  3. Domates rendesini ekleyip karıştırın. Bulguru ekleyin ve karıştırın.
  4. Sıcak su içerisinde Knorr Tavuk Bulyon eriyinceye kadar karıştırın ve tencereye ekleyin.
  5. Kapağı kapatıp altını kısın. 15 dakika suyunu çekene dek pişirin.
  6. Üzerine bez örtüp kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirin.
  7. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun! Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020