En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Çıtır Börek Tarifi
Patatesli Çıtır Börek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Patatesli Çıtır Börek Tarifi. Bugün sizlere günün her saatinde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, leziz bir börek tarifi anlatacağız! Haşlanmış patatesli yumuşacık iç harcı, çıtır yufkalar ile çıtır patatesli börek puf puf bir kıvama sahip oluyor, tadına bakanlar mutlaka bir tane daha istiyor! Bildiğiniz patatesli börektariflerinden farklı olan patatesli çıtır böreğe eminiz bayılacaksınız. Yufkadan çıtır çıtır börek yapmanın sırrı yufkaya sürülen harçta gizli! Daha önce sodalı patatesli börek tarifini duymuş olabilirsiniz ama elma sirkesi ile hazırlanan çıtır çıtır patatesli böreği duymuş muydunuz? Sıvı yağ, un ve elma sirkesi ile hazırlanan sos, yufkaların üzerine sürülüyor. Böylece patatesli çıtır börek hem bambaşka bir lezzete sahip oluyor hem de çıtır çıtır olurken kurumuyor! Çıtır börek tarifleri deyince aklımıza ilk gelen tarif şüphesiz çiğ börektir. Eskişehir yöresine ait olan çiğ börek, orada çibörek olarak da bilinir. Puf puf hamuru ve doyurucu iç harcı ile çiğ börek tarifimizi de mutlaka deneyin! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet taze yufka
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı un

Harcı

  • 4 adet patates, orta boy
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi

Üzeri için

  • 1 adet yumurta, çırpılmış
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı Knorr Susam

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soğuk su dolu bir tencereye ekleyip, orta ateşte kaynayana dek pişirin.
  2. Kaynayınca altını kapatıp, altı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Süzüp, kabukları soyun ve rendeleyin.
  3. Geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın, soğanları ekleyip 2 dakika orta ateşte kavurun.
  4. Patatesleri ekleyip, 5 dakika karıştırarak kavurun. Çeşniyi ekleyip, karıştırın ve altını kapatıp soğumaya alın.
  5. Ayçiçek yağı, sirke ve unu bir kaba alıp blender ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
  6. Fırını 180 dereceye alt/üst fanlı ayarda ısıtın.
  7. Yufkayı serip, yarısını bir fırça yardımıyla sirkeli sos ile ıslatın.
  8.  
  9. Kuru tarafını üzerine kapatıp, 5 üçgen parçaya bölün.
  10. Harcı ekleyip, rulo olarak sarın, ucunu ıslatıp yapıştırın.
  11. Kalan yufkaları da hazırlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  12. Üzerlerine su ve yumurta sarısını karıştırıp fırça ile sürüp, susam serpin.
  13. Kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  14. Sıcakken servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Patatesli Çıtır Börek Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

03Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020