En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Gül Böreği Tarifi
Patatesli Gül Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Patatesli Gül Böreği Tarifi. Bugün oldukça aşina olduğumuz bir lezzet olan patatesli gül böreği tarifi ile karşınızdayız. 🙂  Evlerimizin mutfaklarında sık sık hazırlayıp kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ya da aklınıza gelebilecek her öğünde sofranın en güzel en özel noktasında yer veriyoruz ona. ‘’Bugünkü konumuz patatesli gül böreği tarifi olduğuna göre hamur mu açıyoruz?’’ diye soranlar için sevindirici bir haberimiz var. 🙂 Gayet hamarat olduğunuzu, yufka açtığınızda en incesini ve en güzelini açtığınızı da biliyoruz ama biz bugün pratik olması adına hazır yufkadan patatesli gül böreği yapmayı tercih ettik. 🙂 Uzun uzun zamanınız varsa hamurunuzu kendiniz de açabilirsiniz ama çat kapı gelen misafirlere hemencecik sunabilmek için hazır yufka kullanmak bizce gayet makul. 🙂 Soğanların yağda yavaş yavaş kavrulduğu, içerisine baharatların eklendiği leziz bir harca sahip olan ve son olarak fırına verilmeden önce sos ile buluşturulan bu börek tarifimizi her ısırdığınızda kendinizi adeta bir lezzet karnavalında gibi hissedeceksiniz. Böreğimizi anlatırken yukarıda sos dedik. Peki bu sos nasıl bir sos? Gelin birlikte bir göz atalım.  ‘’Gül böreğinin sosuna ne konur?’’ ya da ‘’gül böreği üstüne ne sürülür?’’ en çok merak edilen sorulardan birkaçı. Merak edilmesindeki en büyük neden ise böreğin kıyır kıyır oluşunu ve lezzetini oluşturan temel malzemenin sos olmasıdır. 🙂 Buyurun o zaman sizin için detaylı bir şekilde hazırladığımız reçeteden böreğimizin tarifine ve sosuna hemencecik bir göz atalım. Malzemeleriniz hazır ve siz de hazırsanız, birazdan mahallenin en başından bile kokular duyulacak ve çat kapı misafirler belirecek. Buyurunuz patatesli gül böreği yapımına geçiyoruz. 🙂 Geniş bir tencerenin içerisine ayçiçek yağını alıp orta ateşte ısıttıktan sonra soğanları ekleyip karıştırarak soteliyoruz. Ardından patatesleri ekleyip karıştırıyoruz. Harcımıza lezzet katacak baharatları ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Böreğimizin sosuna geçiyoruz! Derin bir kabın içerisinde yumurta, kefir ve ayçiçek yağını iyice karıştırıyoruz. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz ve üzerini fırça yardımıyla soslayıp geniş kısmına patates harcından 2 yemek kaşığı ekliyoruz. Yufkaları rulo halinde sarıp yuvarlak şekil veriyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine alıyoruz ve kalan sosu üzerine ekleyip susam serptikten sonra fırına bırakıyoruz. Börekler renk aldıktan sonra fırından alıp servis ediyoruz. 🙂 Patatesli gül böreğini öncelikle hangi öğünde servis edeceğinize karar vermelisiniz. Kahvaltıda tüketecekseniz zeytin, peynir reçel gibi kahvaltılıklarla ve içecek olarak da bir bardak çay ile tercih edebilirsiniz. Çay saatinde tercih edecekseniz yanında havuç tarator, kısır ve yumuşacık bir kek ile tercih edebilirsiniz.  Patatesli gül böreğini hazırlarken sosu oldukça önemli. Sosun içerisine katılan malzemeler ve sosun kıvamı, böreğin lezzetini oluşturan temel nokta. Patatesli gül böreği kalori miktarını merak edenler için bir porsiyonunda yaklaşık olarak 280 kalori bulundurduğunu ekleyelim. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan bu tarifimizi kilo kontrolü sağlayanlara maalesef ki öneremiyoruz. 🙁 Patatesli gül böreğinin lezzetine doyamayanlara 3 tane daha börek önerimiz var.  Hepimizin tadına aşina olduğu patatesli çıtır börek tarifi, patatesli tava böreği ardından da sodalı patatesli börek tarifini mutlaka denemelisiniz. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Patatesli Gül Böreği Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 5 adet yufka

    İç harcı için

    • 5 adet patates, Haşlanmış, rendellenmiş
    • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 adet soğan, Küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Üzeri için

    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı kefir
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

    Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyip, karıştırarak 5′ soteleyin.
    2. Patatesleri ekleyip, karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın.
    3. Derin bir kapta yumurta,kefir ve ayçiçek yağını karıştırın.
    4. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp, fırını 180 dereceye ısıtın.
    5. Üzerini fırça yardımıyla soslayıp, geniş kısmına patates harcından 2 yemek kaşığı ekleyin.
    6. Rulo halinde sarıp, yuvarlak şekil verin. Kalan yufkaları da aynı işlemle sarın.
    7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, kalan sosu üzerine gezdirin. Susam serpin.
    8. Renk alıp altı pişene dek yaklaşık 30′ fırınlayın. Servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Patatesli Gül Böreği Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020