En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Kır Pidesi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Kır Pidesi Tarifi
Patatesli Kır Pidesi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patatesli Kır Pidesi Tarifi tam size göre. YKV mutfağından kahvaltılara lezzet getiriyoruz! İçi yumuşak dışı ise oldukça çıtır bir tarif ile karşınızdayız bugün. Tarifimiz öylesine lezzetli, öylesine iştah açıcı ki kendinizi birden birkaç tane yerken bulabilirsiniz.  Türk mutfağında oldukça özel biri yere sahip olan, lezzetiyle geçmişten günümüze kadar gelen, çeşit çeşit yapılan pide tarifleri arasından patatesli kır pidesi tarifini sizlerle birlikte hazırlamaya karar verdik. Özellikle ramazan aylarında sofralarımızda yer alan pide, çeşitli şekillerde ve çeşitli malzemeler ile hazırlanabilen oldukça doyurucu tariflerden. Ramazan sofralarının medarı iftiharı olan pide, kapalı ve açık olarak hazırlanan aynı zamanda içerisine kıyma, patates, peynir ve yumurta eklenebilen enfes bir hamur işidir.  Bizim bugün paylaşacağımız pide tarifi öyle lezzetli ki dışarıdan almaya son vereceksiniz. Evde patatesli kır pidesi yapımını anlatıyor olacağız. Tarifimizin yapımına geçmeden önce patatesli kır pidesi hangi yöreye ait bilmeyenler için değinmek istiyoruz. Geleneksel lezzetlerden biri olan patatesli kır pidesinin, Kastamonu iline ait yöresel bir tat olduğunu söyleyebiliriz. Haydi o zaman hızlıca mutfağa geçip, lezzetten havalara uçuracak patatesli kır pidesi yapımına geçelim. Malzemeler tezgâhta yerini aldıysa kollar sıvandı bile! Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin hamur yoğurma ucu ile yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp, sıcak bir yerde 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız hamuru 8 bezeye bölüp, unlu tezgâh üzerinde dikdörtgen şeklinde açıyoruz. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, tereyağı ve çeşni ile karıştırdıktan sonra pidenin içerisine 4 yemek kaşığı ekliyoruz. Hamurun uzun kısmını ıslatıp, üzerine katlıyor ve parmak bastırarak kapatıyoruz. Kalan hamur ve harca da aynı işlemi uyguluyoruz. Son olarak üzerine fırça ile yumurta sürüp, 15 dakika dörderli olarak iki partide fırınlıyoruz. Fırından çıkan pidenin üzerine tereyağı sürüp, keserek servis ediyoruz. Kır pidesini tek başına servis etmek olmaz. Tarifimizin yanına birkaç tane daha servis önerimiz var! Lezzetli mi lezzetli kır pidelerini servis ederken yanına bir kâse çoban salata, karışık turşu ve ayran ile servis edebilirsiniz. Çayseverler için çay ve patatesli kır pidesinin uyumlu bir ikili olduğunu, dilerseniz çay ile servis edilebileceğini söyleyebiliriz. Pide hamurunun çok kalın olmaması için küçük bezeler almaya özen gösterin. Hamurun çok fazla sertleşip, galeta gibi olmaması için harcını ekleyip kapadıktan sonra üzerine su sürebilirsiniz. Patatesli kır pidesi kalori miktarına göz atalım şimdi de. Kilo kontrolü yapanların en çok merak ettiği detaylardan bir tanesinin kalori miktarı olduğunu bildiğimizden minik bir araştırma yaptık. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 470 kalori bulundurduğunu söyleyebiliriz. Kalori hesaplaması yapanlar için maalesef ki öneremiyoruz. Patatesli kır pidesi tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Öncelikle etseverler için kıymalı pide tarifini, ardından sunumuyla ilgi odağı olan cantık tarifini ve son olarak da ekmekten pide tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Patatesli Kır Pidesi Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 su bardağı su, ılık
    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 3 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi

    Üzeri için

    • 1 adet yumurta, çırpılmış
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Patatesli Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin hamur yoğurma ucu ile yaklaşık 10′ çırpın.
    2. Üzerine nemli bir bez örtüp, sıcak bir yerde 30′ mayalanmaya bırakın.
    3. Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru 8 bezeye bölüp, unlu tezgah üzerinde dikdörtgen şeklinde açın.
    4. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, tereyağı ve çeşni ile karıştırın. Pidenin içerisine 4 yemek kaşığı ekleyin.
    5. Hamurun uzun kısmını ıslatıp, üzerine katlayın ve parmak bastırarak kapatın. Kalan hamur ve harca da aynı işlemi uygulayın.
    6. Üzerine fırça ile yumurta sürüp, 15′ dörderli olarak iki partide fırınlayın.
    7. Fırından çıkan pidenin üzerine tereyağı sürüp, keserek servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Patatesli Kır Pidesi Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020