En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patlıcan Söğürme Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patlıcan Söğürme Tarifi
Patlıcan Söğürme Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

15 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Patlıcan Söğürme Tarifi. Türkiye’nin gastronomi şehri olan Gaziantep’ten yine efsane bir lezzet ile karşınıza geldik. Söz konusu Gaziantep lezzetleri olunca midelerin bayram etmemesi gibi bir durum olamaz. Bugüne kadar birbirinden farklı, besleyici ve oldukça lezzetli olan birçok tarifi sizlerle birlikte deneyip sofralarımızda yer verdik. Şimdi de o lezzetler arasına giren ve tıpkı onlar kadar lezzetli ve sıra dışı bir tarif olan patlıcan söğürme tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşin içinde közlenmiş patlıcan, domates ve yeşil biber olunca lezzetli olmaması gibi bir olasılıktan söz dahi edilemez. Rengârenk görüntüsü ve enfes lezzetiyle damaklarda şölen havası yaratan söğürme patlıcan nedir ve nasıl yapılır merak edenler için tüm pratikliği ve püf noktalarıyla ele aldık. Közlenmiş patlıcanın enfes aroması mutfağınızı sarıp sarmalarken iştahınız kabaracak ve bir an önce yemek isteyecekseniz.  Tarifimizin yapımına geçmeden önce önemli bir detaya değinmek istiyoruz.  Ocakta hazırlamakla uğraşmak istemeyenler için aynı işlemlerin fırında da uygulanabileceğini söyleyebiliriz. Fırında patlıcan söğürme tarifini hızlıca hazırlayıp arta kalan zamanı kendinize ayırabilirsiniz. Haydi o zaman patlıcanları közleyip domates ve biberleri hazırladıysanız tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Patlıcanları bıçakla delip, ocakta orta ateşte közlüyoruz. Ardından közlediğimiz patlıcanları bir kaba alıp, streç filmle kapatıyor ve 10 dakika dinlendiriyoruz. Patlıcanların kabuklarını soyup, doğruyor ve kenara alıyoruz. Tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, soğanları ekliyor ve 3 dakika soteliyoruz. İçerisine biberleri ekleyip, 3 dakika soteliyoruz. Sarımsakları ekleyip, karıştırıyoruz ve 1 dakika soteleyip, domatesleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.  Son olarak içerisine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, kaynayana dek pişiriyoruz. Kaynayınca altını kısıp, patlıcanları ekledikten sonra kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. İster sıcak, isterseniz de soğuk servis edebilirsiniz. Patlıcan söğürme yemeğini hazırlayıp nasıl servis edeceği hakkında tereddütte kalanlar için birbirinden pratik ve lezzetli servis önerilerini bu bölümde ele aldık. Gelin birlikte bunların neler olduğunu inceleyelim. Sevdiklerinizle birlikte bir pazar günü mangal yapmaya karar verdiyseniz patlıcan söğürme kesinlikle mangalın lezzetine lezzet katacaktır. Evde akşam yemeği için hazırlamaya karar verdiyseniz eğer başlangıç olarak domates çorbası, ana yemek olarak da bulgur pilavı ve et soteye yer verebilirsiniz. İçecek olmadan olmaz diyenlerdenseniz bir bardak bol köpüklü ayran ile menüyü tamamlayabilirsiniz. Tatlı bir kapanış yapmak istiyorsanız kıyır kıyır ağızda dağılan şekerpare ve bir fincan çay tercih edebilirsiniz.  Köz patlıcan veya köz biber kullanacağınız tariflerde zamandan tasarruf etmek adına hazır bulunan konservelerden alıp kullanabilirsiniz. Evde kendiniz közlemek istiyorsanız eğer ocakta ya da fırından közleyebilirsiniz.  Közleyeceğiniz patlıcan veya biberlerin üzerine çizik atmayı unutmayın. Aynı zamanda folyoya sararak da pişirebilirsiniz. Hem meze hem de salata grubu içerisinde yer alan patlıcan söğürme tarifini mutfağa geçip tüm püf noktalarını dikkate alarak hazırladık. Şimdi de tarifimiz hakkında en çok merak edilen detaylardan bir tanesi olan patlıcan söğürme kalori miktarına değinmek istiyoruz. Patlıcan söğürme tarifi 1 porsiyonunda ortalama olarak 220 kalori bulunmaktadır. Kalori hesaplaması yapanlar için yarım porsiyon şeklinde tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Yazımızı sonlandırmadan önce patlıcan söğürme tarifini sevenler için birbirinden farklı ve lezzetli olan patlıcanlı tarifleri denemeniz için buraya bırakıyoruz. Eminiz ki bu tariflerimizi bir kez olsun denediğinizde sürekli olarak hazırlayacak ve sofralarınızda sürekli olarak yer vereceksiniz. Her mevsim bulunan patlıcan ile her mevsim hazırlayacağınız patlıcan ezmesi tarifi, közlenmiş patlıcan salatası tarifi ve fırında köz patlıcan tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Patlıcan Söğürme Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 4 adet patlıcan
    • yarım su bardağı zeytinyağı
    • 2 adet yeşil biber, küp doğranmış
    • 3 adet domates, kabuğu soyulmuş, küp doğranmış
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 1 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber

    Patlıcan Söğürme Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Patlıcanları bıçakla delip, ocakta orta ateşte közleyin. Bir kaba alıp, streç filmle kapatın. 10 dakika dinlendirin.
    2. Kabuklarını soyup, doğrayın. Kenara alın.
    3. Tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, soğanları ekleyin. 3 dakika soteleyin. Biberleri ekleyip, 3 dakika soteleyin. Sarımsakları ekleyip, karıştırın. 1dakika soteleyip, domatesleri ekleyin.
    4. Karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısıp, patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    5. Sıcak servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Patlıcan Söğürme Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020