Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi tam size göre. Patlıcan, saraylı, şehirli, köylü bir sebze; Türk mutfağının Osmanlı’dan bu yana bilinen tüm zamanlarında önemli bir yer tutmuş. Belki zeytinyağlılara, etlilere, mezelere, kızartmalara, hem sıcaklara hem soğuklara çok yakışmasındandır. Zira patlıcan geleneksel yemeklerin yüzyıllardır değişmeyen sebzesi olduğu kadar çağdaş yemeklerin de efendisi. Patlıcan sıcak iklimlerin sebzesi; mevsimi yaz, anayurdu Hindistan. Sebzemiz biraz nazlı, sıcaklık -1’e düşse yetişmiyor. Ayrıca killi toprakları sevmiyor, kaprisli; sevdiği şey bol bol sulanmak. Buna keza, yiyenler de kaprisli; öyle ki, patlıcanı seven çok seviyor, sevmeyen ona şans vermiyor. Patlıcan yararlarıyla ünlü bir sebze değil, elbette içinde fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ile B vitaminleri ve C vitamini var. Ancak patlıcanı yiyenler ortalama sayılabilecek söz konusu yararları için değil, patlıcanı lezzeti için tercih ediyorlar. Çünkü patlıcanın lezzeti başka hiçbir şeye benzemiyor ve yerini başka sebze tutmuyor. Biz de bu köylü-kentli güzeli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifimizde yararlarıyla bildiğimiz bulgurla bir araya getirdik. Patlıcanlı Meyhane Pilavı olarak da bilinen Patlıcanlı Bulgur Pilavı, içindeki malzemeler nedeniyle Patlıcanlı Sebzeli Bulgur Pilavı ya da Patlıcanlı Domatesli Bulgur Pilavı pişirmek isteyenler için de isabetli bir tarif oldu. Patlıcanlı Pilav denince, herkesin aklına Bulgur Pilavı gelmemekle birlikte, bizim Patlıcanlı Meyhane Pilavı Tarifimiz aklınızdaki soru işaretlerini ve önyargıları silecek gibi görünüyor. Patlıcanlı Bulgur Pilavının yanına, patlıcanlı bütün yemeklerin ve çoğu pilavın yanına yakıştığı gibi cacık iyi gider. Daha çok Ege yöresinde ve Afyon’da yapılan Haşhaşlı Bulgur Pilavı, haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumuyla ortaya çıkan enfes bir tattır. Yüksek besin değerine sahip tarifimizi hemen inceleyin. Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar birçok ana yemeğin en iyi tamamlayıcılarından sayılan bulgur pilavı, pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Tavuk suyunun besleyici aroması ile taçlanan Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı tarifimiz için sizi böyle alalım. Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten daha fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha birçok yemek yapılır. Yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış. Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Şimdi bir tabakta yaz mevsimini topladığımız Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimize geçelim!
Şimdiden ellerinize sağlık! Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020