En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi
Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi tam size göre. Patlıcan, saraylı, şehirli, köylü bir sebze; Türk mutfağının Osmanlı’dan bu yana bilinen tüm zamanlarında önemli bir yer tutmuş. Belki zeytinyağlılara, etlilere, mezelere, kızartmalara, hem sıcaklara hem soğuklara çok yakışmasındandır. Zira patlıcan geleneksel yemeklerin yüzyıllardır değişmeyen sebzesi olduğu kadar çağdaş yemeklerin de efendisi. Patlıcan sıcak iklimlerin sebzesi; mevsimi yaz, anayurdu Hindistan. Sebzemiz biraz nazlı, sıcaklık -1’e düşse yetişmiyor. Ayrıca killi toprakları sevmiyor, kaprisli; sevdiği şey bol bol sulanmak. Buna keza, yiyenler de kaprisli; öyle ki, patlıcanı seven çok seviyor, sevmeyen ona şans vermiyor. Patlıcan yararlarıyla ünlü bir sebze değil, elbette içinde fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum ile B vitaminleri ve C vitamini var. Ancak patlıcanı yiyenler ortalama sayılabilecek söz konusu yararları için değil, patlıcanı lezzeti için tercih ediyorlar. Çünkü patlıcanın lezzeti başka hiçbir şeye benzemiyor ve yerini başka sebze tutmuyor. Biz de bu köylü-kentli güzeli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifimizde yararlarıyla bildiğimiz bulgurla bir araya getirdik. Patlıcanlı Meyhane Pilavı olarak da bilinen Patlıcanlı Bulgur Pilavı, içindeki malzemeler nedeniyle Patlıcanlı Sebzeli Bulgur Pilavı ya da Patlıcanlı Domatesli Bulgur Pilavı pişirmek isteyenler için de isabetli bir tarif oldu. Patlıcanlı Pilav denince, herkesin aklına Bulgur Pilavı gelmemekle birlikte, bizim Patlıcanlı Meyhane Pilavı Tarifimiz aklınızdaki soru işaretlerini ve önyargıları silecek gibi görünüyor. Patlıcanlı Bulgur Pilavının yanına, patlıcanlı bütün yemeklerin ve çoğu pilavın yanına yakıştığı gibi cacık iyi gider. Daha çok Ege yöresinde ve Afyon’da yapılan Haşhaşlı Bulgur Pilavı, haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumuyla ortaya çıkan enfes bir tattır. Yüksek besin değerine sahip tarifimizi hemen inceleyin. Hazırlaması kolay, ekonomik, doyurucu ve sağlıklı bir bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Bulgur pilavı geleneksel Türk mutfağında en çok pişirilen pilav tariflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Et yemeklerinden tencere yemeklerine, kebaplardan sebze yemeklerine kadar birçok ana yemeğin en iyi tamamlayıcılarından sayılan bulgur pilavı, pişirme şekli ve içeriğindeki malzemeler bakımından da evden eve farklılık gösteriyor. Ekonomik bir seçenek olması, vegan beslenenler için doyuruculuğu, kalan pilavı hemencecik çorbaya dönüştürebilme avantajlarıyla mutfakların demirbaşlarından. Sıcak ya da soğuk tercih edenler için de bolca seçeneği var. Tavuk suyunun besleyici aroması ile taçlanan Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı tarifimiz için sizi böyle alalım. Bulgurun Türkiye genelinde pirinçten daha fazla tüketildiğini biliyor muydunuz? Bulgur denince aklınıza sadece pilav gelmesin, bulgurdan salata, çiğ köfte, içli köfte ve daha birçok yemek yapılır. Yalnızca Malatya’da bulgur ile yapılan toplam 70 farklı köfte varmış. Bulgur sizin ona eklediğiniz malzemeye göre şekil alan bir üründür, sebzeli, etli, tavuklu, hatta deniz mahsullü bile yapabilirsiniz. Şimdi bir tabakta yaz mevsimini topladığımız Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimize geçelim!

Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet Knorr Et Bulyon
  • 1 adet domates, rendelenmiş
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Patlıcanlar İçin

  • 2 adet patlıcan, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küp kesilmiş patlıcanları derin bir kaba alıp yarım tatlı kaşığı tuz ve limon suyuyla karıştırın. Üzerine ılık su ekleyip 30 dakika dinlendirin.
  2. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  3. Patlıcanları süzüp kurulayın. 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve yarım tatlı kaşığı tuzla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  4. Izgara modunda karıştırarak 10 dakika kızartın. Kenara alın.
  5. Knorr Et Bulyonu sıcak su ile iyice eriyinceye kadar karıştırıp kenara alın.
  6. Tencerede ayçiçeği yağını ısıtın. Domates salçasını ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun.
  7. Bulguru ekleyip 1 dakika kavurun. Domates rendesi ve Knorr Et Bulyonlu suyu ekleyip karıştırın. Üzerine patlıcanları ekleyin.
  8. Kapağını kapatıp altını kısın. Suyunu çekene dek 12 dakika pişirin.
  9. Üzerine bir bez örtüp kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirin.
  10. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Patlıcanlı Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020