En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patlıcanlı Makarna Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patlıcanlı Makarna Tarifi
Patlıcanlı Makarna Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Patlıcanlı Makarna Tarifi tam size göre. Makarna, tam bir hayat kurtarıcı yiyecek! İşten eve yorgun geldiğinizde, mutfakta henüz çok tecrübe kazanılmamış öğrenci evlerinde, alışverişe çıkmamışsanız ve her zaman mutfak çekmecesinde bir paket makarna varsa, arkadaşlarınız kapıyı çalmışsa ya da davet sofralarında özel soslarla kısaca her öğünde her ortamda makarna tarifleri bizimle! Makarnanın anavatanı hepimizin bildiği gibi İtalya ve bugün sizlere anlatacağımız tarif de Akdeniz esintilerini sofralarımıza taşıyan bir tarif: Patlıcanlı makarna! Pasta alla norma olarak bilinen patlıcanlı makarna, domates soslu patlıcanlı geleneksel bir İtalyan yemeğidir. Patlıcanlı makarna Sicilya usulüdür ve birçok geleneksel İtalyan patlıcan yemeği gibi, dilimler geleneksel olarak zeytinyağında kızartılır. Biz patlıcanlı makarnayı İtalyan usulünden biraz farklı olarak hazırladık. Daha sağlıklı ve hafif bir yemek olması için patlıcanlı kıymalı makarna tarifimizde, patlıcanları fırında kızartıyoruz. Ama çok daha hafif ve yağsız bir alternatif isterseniz köz patlıcanlı makarna olarak da hazırlayabilirsiniz! Bir öğünde olmasını istediğiniz her besini içeren patlıcan makarna orijinal tarifinde etsiz olarak hazırlanıyor. Ama biz patlıcan ve kıyma lezzetini birbirine çok yakıştırdığımız için patlıcanlı makarna sosuna kıyma lezzetini de dahil ediyoruz. Eğer patlıcanlı makarna için makarnanızı da evde yaparak, mutfak becerilerinizi konuklarınıza göstermek isterseniz evde makarna hamuru açma yazımıza da göz atmayı unutmayın! 1 porsiyon patlıcanlı makarna yaklaşık 180 kaloridir.

Patlıcanlı Makarna Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket Knorr Bolonez Makarna Sosu
  • 1 + Çeyrek su bardağı su
  • 2 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket makarna, kalın kesme (tortiglioni)

Servis için

  • 4 yemek kaşığı parmesan, rendelenmiş
  • 4-5 dal fesleğen, ince kıyılmış

Patlıcanlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup, limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  2. Fırını 200 dereceye ızgara modunda ısıtın.
  3. Süzüp, kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  4. 15 dakika karıştırarak fırının üst rafında kızartın.
  5. Bu esnada geniş bir tencereye makarna sosu ve suyu ekleyip, kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
  6. İçerisine kızaran patlıcanları ekleyip, karıştırın. Altını kapatıp, dinlenmeye alın.
  7. Tuzlu kaynar suda makarnaları paket talimatına göre haşlayıp, süzün. Sos tenceresine ekleyip, karıştırın.
  8. Üzerine parmesan ve fesleğen ile servis edin.

Bu nefis Patlıcanlı Makarna Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020