En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Perde Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Perde Pilavı Tarifi
Perde Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 50 dk

Pişirme Süresi : 90 dk

Kaç Kişilik : 8

Perde Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Siirt’in düğün yemeği olarak bilinen ve coğrafi işaret ile koruma altına alınarak mutfak kültürümüze zenginlik katan perde pilavı, zengin malzemelerin birleşimiyle karşımıza enfes bir lezzet olarak çıkıyor. Zengin iç malzemesiyle ve çıtır hamuruyla pilavın sade yan yemek değil, ana yemek olabileceğini de gösteriyor. Perde pilavı yapılışı açısından ne kadar zahmetli gibi gözükse de hem gösterişiyle hem de lezzetiyle verilen uğraşlara değiyor. Keklik veya tavuk etinden yapılan perde pilavı, pilavla pişirilip aynı kapta kabukları soyulmuş badem ve kuş fıstığının hafif yağda kızartılmasıyla fırında hamur içine hazırlanan özel bir tat. Siirt yöresinde perde pilavının iç malzemesinde kullanılanlar ürünler farklı anlamlara sahip. Bademler erkek torun, fıstıklar kız torun özlemini anlatır. Kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar da hayatın günlerini temsil eder. Bir de rivayete göre kayınvalide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken, kendi sırlarını kendi sorunları gibi saklanmasını istediğini, böylelikle validenin pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ile bağdaştırdığı bilinirmiş. Perde pilavı, gösterişini üstündeki hamurdan alır. İncecik yapılan bu hamurun içindeki pilav, sizi farklı bir tat dünyasına götürüyor. Ana yemek olarak dahi sunulabilen perde pilavı, milföy hamuru ile de çok daha pratik bir hale bürünüyor. Milföylü perde pilavında, hamura dilediğiniz şekli verip değişik sunumlar gerçekleştirebilirsiniz. Perde pilavı yapımında genel olarak bütün tavuk kullanılır ki tavuğun bütün lezzeti hem suya hem pilava geçsin. Perde pilavı önceki zamanlarda olduğu gibi sadece bakır tencerelerde değil, kek kalıbı gibi farklı şekillerde servis edilebilir. Knorr Tavuk Bulyon ile hazırladığımız perde pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Cevaplar için sizi tarifimize alalım…. Perde pilavı, gösterişini üstündeki hamurdan alır. Elbette bu hamuru hazırlamak epey meşakkatli bir iş. Perde pilavını daha pratik ve kolay hale getirmek isterseniz hazır yufka kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde yağladığınız kalıbın dibine bademleri yerleştirip üstüne yufkayı kenarlardan dışarı taşacak şekilde koyuyoruz. İçine pilavı koyup yanlardaki yufkayı üzerine örterek çok az yağ sürerek pişiriyoruz. Baklava yufkasından hazırlanan yufkalı pilav tarifine göz atmadan geçmeyin! Ana yemek olarak dahi sunulabilen perde pilavı, milföy hamuru ile de çok pratik yapılabiliyor. Milföy hamurunu yumuşadıktan sonra merdaneyle açıyor ve genişleterek kalıba yerleştiriyoruz. İç pilav ekleyip hamurla kapatıyoruz. Ters çevirip yumurta sarısı sürüyor ve üzerini bademle süslüyoruz. Milföylü perde pilavında, hamura dilediğiniz şekli verip değişik sunumlar da yapabilirsiniz. İncecik açılan sarımsaklı hamurun içindeki perde pilavı içerisine sebzelerle çok yakışıyor. Biz de nevi şahsına münhasır perde pilavının hamuruna soyulmuş havuç dilimleri ekledik. Lezzetiyle sizi başka diyarlara götürecek Havuçlu Perde Pilavı tarifi için sayfamızı ziyaret edin.

Perde Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 400 gram (g) tavuk kalça, kemiksiz, küçük küp doğranmış

Kalıbı yağlamak için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Pilav için

  • 2 su bardağı baldo pirinç, ılık suda bekletilmiş, süzülmüş
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık ve 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 100 gram (g) badem, kabukları soyulmuş
  • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 3 su bardağı sıcak su

Perdesi için

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı badem, kabukları soyulmuş

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Geniş bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Orta ateşte içerisine tavukları ekleyip hafif renk alana dek kavurun.
  3. Soğan, badem, fıstık ve üzümleri ekleyin, renk alana dek 5′ kavurun.
  4.  
  5. Pirinçleri ekleyin, şeffaflıktan opak bir renk alana dek yaklaşık 10 dakika orta-kısık ateşte kavurun.
  6. Bir kabın içerisinde bulyonu sıcak suyu ile karıştırıp, pilava ekleyin.
  7. Kapağını kapatıp, altını kısın. Suyunu çekene dek yaklaşık 12 dakika pişirin.
  8. Üzerini bir bez ile örtüp, kenara dinlenmeye alın.
  9. Geniş bir kabın içerisinde yumurta, yoğurt, tereyağı ve tuzu karıştırın, içerisine unu azar azar ekleyin.
  10. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında bir bez ile örtüp, buzdolabına dinlenmeye alın.
  11. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile yırtılmasına izin vermeden geniş bir yuvarlak olarak açın.
  12. Kalıbı yağlayıp, bademleri dilediğiniz şekilde dizin. Hamuru üzerine gergin olmayacak, rahat bir şekilde serin.
  13. Dinlenen pilavı içine doldurup, taşan hamurları altına kapatın. 50 dakika fırınlayın.
  14.  
  15. Kalıbı ters çevirip, tabaklayın. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun! Perde Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020