En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pestolu Bruschetta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pestolu Bruschetta Tarifi
Pestolu Bruschetta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

Pestolu Bruschetta Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Kızarmış ekmeğin üzerine en sevdiğiniz malzemeleri sürüp çok basitçe mükemmel lezzetler ortaya çıkarmak sadece bizim mutfağımıza özgü değil. Bu harika lezzet, her mutfak kültüründe özellikle de Akdeniz mutfağında yerel malzemeler ile yorumlanıyor. Özellikle İtalya’da ana yemek öncesi iştah açıcı olarak servis edilen bruschettalar; aslında kahvaltıda, beş çayında, atıştırmalık olarak kısacası her öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Aynı zamanda bayat ekmekleri değerlendirmenin de harika bir yoludur! İşte bugün anlatacağımız pestolu bruschetta da tam olarak bahsettiğimiz bu tariflerden biri! Yalnızca bruschetta ekmeğinin özel olarak seçilmiş olması gerekiyor. Bugün artizan ekmekler olarak bildiğimiz ekşi mayalı ekmekler ya da köy ekmekleri bruschetta sosuyla harika uyumu yakalıyor ve kurumadan kıtır bir lezzete sahip olabiliyorlar. Bruschettayı üzerinde istediğiniz malzeme ile servis etmek tamamen sizin elinizde. Damak zevkinize uygun olan ya da o an mutfağınızda olan malzemeleri kolayca kullanabilirsiniz. Klasik bir bruschetta tarifi için sizi böyle alalım… Pesto soslu olunca biraz meşakkatli ve maliyetli olacağını düşünmüş olabilirsiniz ama çok kolay bir alternatifimiz var: Knorr fesleğenli makarna sosu! Fesleğen soslu bruschetta kadar leziz ve ferah farklı tariflere ne dersiniz? Fesleğen taratorlu linguine ve kremalı fesleğenli spagetti tariflerine mutlaka göz atın! Malzemeler hazırsa hemen pestolu bruschetta yapımına geçelim, ne dersiniz?

Pestolu Bruschetta Tarifi Malzemeleri

  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 demet bebek roka, ikiye bölünmüş
  • Çeyrek tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 300 gram (g) mozzarella, top top
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz

Sos için

  • 8 dilim ekşi mayalı ekmek
  • 1 adet Knorr Fesleğenli Makarna Sosu
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Pestolu Bruschetta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir soslukta makarna sosunu orta ateşte karıştırarak hazırlayıp kenara alın.
  2. Fırını ızgara modunda 180 dereceye alın.
  3. Derin bir kabın içerisine domates, roka ve peyniri ekleyin.
  4. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, kekik ve tuz serpip hafifçe karıştırın.
  5. Ekmekleri 5 dakika renk alana dek kızartın.
  6. Üzerlerine pesto sos sürüp salatadan ekleyin. 
  7. Kalan zeytinyağı ve nar ekşisini gezdirip servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Pestolu Bruschetta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020