En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Peynirli Çıtır Tavuk

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Peynirli Çıtır Tavuk
Peynirli Çıtır Tavuk

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Peynirli Çıtır Tavuk, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık pratik ve leziz bir tarifle karşınızdayız: . İşin sırrı ise tavuğun marinasyonu ve paneleme tekniğinde saklı. Doğru paneleme yöntemiyle içi yumuşacık dışı kıtır kıtır bir tavuk hazırlamak çok kolay. Çıtır mı çıtır, pratik mi pratik bir tavuk yemeği olan tarifimizde Knorr Çıtır Pane Harcı kullandık. Yemeklere çıtır bir lezzet katan bu pane harcı, tavuğun yanı sıra dana, kuzu, hindi, balık eti, deniz ürünleri, patates köftesi, sebzeler, krep, börek ve hamur işlerinde de keyifle kullanılabiliyor. Herkesin çok seveceği, yanına çeşitli soslarla daha da yakışıklı olacak tarifini henüz denemediyseniz hemen kolları sıvayın. Çünkü kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz!

Peynirli Çıtır Tavuk Malzemeleri

    Harç Malzemeleri

    • 500 gram (g) tavuk göğsü, küp küp doğranmış
    • 2 adet yumurta
    • Yarım su bardağı badem, ince çekilmiş
    • Yarım su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
    • 4 dal taze soğan
    • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 2 diş sarımsak, ezilmiş
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Pane için

    • 1 adet knorr çıtır pane harcı
    • 2 adet yumurta, çırpılmış
    • 4 yemek kaşığı un

    Kızartmak için

    • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

    Peynirli Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

    1. Tavuk göğüslerini bir tahta üzerine alıp, keskin bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayırın ve derin bir kaseye alın.
    2. Harç malzemelerini içerisine ekleyip, iyice yoğurun. 24 parça olarak yassı yuvarlaklar şeklinde porsiyonlayın.
    3. Hazırladığınız tavukları önce un, sonra yumurta en son Knorr Çıtır Pane Harcı ile iyice kaplayın.
    4. Küçük bir tavada ayçiçek yağını ısıtıp, orta ateşe alın.
    5. Orta boy bir tencereye zeytinyağını ekleyip, orta ateşte ısıtın. 
    6. Köfteleri her seferde 4 adet, her bir yüzünü renk alana dek yaklaşık 3 dakika kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
    7. Servis edin.

    Bu nefis Peynirli Çıtır Tavuk tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020