En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Peynirli Pankek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Peynirli Pankek Tarifi
Peynirli Pankek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Peynirli Pankek Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pazar kahvaltılarının en çok aranan yüzlerinden bir tanesi olan peynirli pankek tarifi ile karşınızdayız. Mis gibi demlenmiş çayın yanına yakışan en güzel tariflerden bir tanesi peynirli pankek, oldukça farklı ve lezzetli bir tarif. Sofranızda puf puf peynirli pankek güzelliklerine yer vermeye karar verdiyseniz, özellikle de uzun uzun kahvaltı yapmak istiyorsanız ya da kahvaltıya dostlarınız davetliyse sizler için enfes bir reçete hazırladık. Pratikliği ve lezzetiyle sofralarınıza damga vuracak kahvaltılık peynirli pankek tarifi bildiğiniz pankek tariflerinden değil!  Kendinizi yemekten alıkoyamayacağınız, yedikçe yediren tuzlu peynirli pankek tarifi çay demlenene kadar hazırlanacak bir tarif. Bu tarifimizi hazırlarken arta kalan zamanı kendinize ayırabilir ya da davetlileriniz için farklı tarifler de hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli, hem pratik, hem de doyurucu olan peynirli pankek tarifi, özellikle de çocukların çok seveceği; sadece kahvaltılarda değil, beslenme çantalarında da yer verebileceğiniz bir tarif.  Biz bu tarifimizin içerisinde tuzlu peynir kullandık. Siz dilerseniz farklı malzemeler kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Maydanoz, kaşar peyniri, lor peyniri ve dereotu ile de gayet lezzetli pankekler elde edebilirsiniz. Ama gelin biz bugünkü konumuz olan peynirli pankek tarifine dönelim. Çaylar demlendi ve tüm malzemeler mutfak tezgâhında yerini aldıysa peynirli pankek yapımına geçebiliriz. Peynirli pankek tarifi için öncelikle hamur malzemelerini bir kabın içerisinde buluşturup, mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Küçük bir tavayı ısıtıp, peçete ile ya da fırça ile yağlıyoruz. Yağladığımız tavanın içerisine harçtan iki kaşık ekleyip, yaymadan bekletiyoruz. 1′ üzerinde kabarcıklar olana dek orta ateşte pişiriyoruz. Tersine çevirip altını kısıyoruz ve 1′ pişirip, ocaktan alıyoruz. Kalan hamuru aynı şekilde pişirdikten sonra üzerine dereotu serpiştirip, yanında yoğurt ile servis ediyoruz. Siz dilerseniz servis esnasında farklı tür malzemelerle servis edebilirsiniz.  Servis önerileri başlığı altında sizler için birkaç önerimiz olacak.  Peynirli pankek tarifini nasıl servis edeceğine karar veremeyenler için birkaç öneride bulunmak istiyoruz.  Kahvaltı sofrasında sadece pankek tercih edebilirsiniz, bir fincan çay ile gayet doyurucu olur. Fakat farklı tatlarla sofrayı zenginleştirip, pankeklere yancı arıyorsanız bu bölümü atlamayın! Peynirden oluşan şarküteri tabağı, menemen, patates kızartması, zeytin ve yeşilliklerden oluşan salata tabağı pankeklerin yanına çok yakışacaktır.  İçecek olarak da bir fincan demini almış çay ya da taze sıkılmış portakal suyu tercih edebilirsiniz. Pankek hamurunu döktüğünüz tavanın çok yağlı olmaması gerekmektedir. Yağı hafifçe sürmeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda tavanın içerisine hamuru kepçe yardımı ile ekleyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarının en güzel tatlarından bir tanesi olan peynirli pankek kaç kalori gelin birlikte göz atıp, aklımızdaki soru işaretlerini ortadan kaldıralım.  Peynirli pankek tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 220 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanlar için yalnızca bir adet tüketmek daha faydalı olacaktır. Peynirli pankek tarifini sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli pankek önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle daha önce hiç denemeyenler için kabaklı pankek tarifi, ardından tek kişilik pankek tarifi ve son olarak da iki kişilik pankek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Peynirli Pankek Tarifi Malzemeleri

  • yarım su bardağı süt, yarım yağlı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı beyaz peynir, rendelenmiş
  • çeyrek demet maydonoz, ince kıyılmış
  • 1 + çeyrek su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 dal dereotu

Peynirli Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur malzemelerini mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  2. Küçük bir tavayı ısıtıp peçete ile yağlayın.
  3. Harçtan iki kaşık ekleyin ancak yaymayın. 1′ üzerinde kabarcıklar olana dek orta ateşte pişirin.
  4. Tersine çevirip altını kısın. 1′ pişirip ocaktan alın. Kalan hamuru aynı şekilde pişirin.
  5. Üzerine dereotu, yanında yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun! Peynirli Pankek Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020