En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Peynirli Patatesli Ekmek

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Peynirli Patatesli Ekmek
Peynirli Patatesli Ekmek

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Peynirli Patatesli Ekmek tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her öğüne oldukça yakışan peynirli patatesli ekmek tarifi ile geldik bugün karşınıza. 🙂 Patates sevenleri öne alalım lütfen, çünkü bu tarifimiz bol bol patates içeriyor. Adının hakkını veren bir ekmek dersek tam yerinde olur. 🙂 Kaşar peyniri ve cheddar peynirini sevenleri bir araya getiren bu ekmek tarifi, patates ile mükemmel bir uyum yakalayıp, tüm bu lezzetleri tek bir tepside buluşturuyor. Bu ekmek bildiğimiz ekmeklerden değil, ekmek çeşitlerinin hemen hemen hepsi çok lezzetli hele ki evde yapılmışsa tadından yenmez. Mesela incecik açılmış lavaş ekmekleri ya da fırında yapılmış somun ekmekleri kokusuyla ve lezzetiyle hep büyülemiştir bizleri. Bugün sizinle paylaşacağımız patatesli peynirli ekmek tarifi lezzeti, kokusu ve içerisindeki malzemelerin uyumuyla diğer ekmek çeşitleri ile yarışabilecek bir ekmek. Bir dilim, iki dilim derken bir bakmışsınız ekmekler midenizde dans ediyor. Böylece bu tarifimize en çok anneler sevinecek. Peynir yemeyen çocuklar bu tarif ile peynirsiz kahvaltı edemeyecekler. 🙂 Tavada peynirli patatesli ekmek tarifi için hızlıca mutfağa geçip malzemelerinizi hazırlayın.  Ekmeğimiz için derin bir kabın içerisine tuz ve unu ekleyip içerisine sıvı sos karışımını ve ayçiçek yağını ekleyeceğiz. Mikserin hamur yoğurma aparatı ile pürüzsüz kıvam alana dek yoğuracağız ve ardından üzerini bir bezle örtüp mayalanmaya bırakacağız. Tezgâhı unlayıp hamuru parmak kalınlığında açacağız ve içerisine haşlanmış patates, peynir ve çeşniyi ekleyip karıştıracağız ve kenarlarından büzerek kapatacağız. Ardından merdane yardımı ile düzleyeceğiz. Ee sunum önemli.  Hazırladığımız ekmekleri geniş bir tavanın içerisine alıp orta ateşte her iki yüzünü pişirdikten sonra servis edeceğiz. Patatesli ekmek tarifini kahvaltıda tercih edecekseniz bir bardak çay, reçel ve peynir gibi kahvaltılıklarla servis etmenizi öneriyoruz.  Bir diğer servis önerimiz de domates, salatalık ve biberden oluşan bir söğüş tabağı eşliğinde servis etmeniz. Ekmek tariflerini biz genelde fırında pişiriyoruz ama bu defa bu ekmek tarifimizde tavada pişirme yöntemini tercih ettik. Ekmeğimizin püf noktası hamurun ince olmasında saklı. Hazırladığınız ekmekleri ince açarak daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz. 🙂 Peynirli patatesli ekmek tarifinin bir dilimlik bir porsiyonunda yaklaşık olarak 80 kalori bulunmaktadır. İçerisinde bulunan peynirden dolayı protein oranı oldukça yüksek olan bu tarifimizin karbonhidrat ağırlıklı olduğunu da unutmayalım lütfen. 🙂 Peynirli patatesli ekmek tarifini denedikten sonra farklı tatlar da arayanlar için birbirinden lezzetli ekmek tariflerini de denemeniz için buraya bırakıyoruz.  İlk olarak soğan lezzetini sevenlere cheddar peynirli ve soğanlı ekmek tarifi, ardından kekik aromasını ve biberiye lezzetini bir arada sunan biberiyeli ve kekikli ekmek tarifini ve son olarak da ıspanaklı ekmek tarifini denemenizi mutlaka öneriyoruz.

Peynirli Patatesli Ekmek Malzemeleri

  • 1 su bardağı su, ılık
  • 1/2 su bardağı süt, ılık
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4 su bardağı un

sos için

  • 2 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ceheddar peyniri
  • 1 yemek kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi

pişirmek için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Patatesli Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp karıştırın.
  2. Derin bir kaba tuz ve unu eleyin, içerisine sıvı karışım ve ayçiçek yağını ekleyip mikserin hamur yoğurma başlığı ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
  3. Üzerini bir bezle örtüp, 30′ mayalandırın. Tezgâhı unlayıp, parmak kalınlığında açın.
  4. İçerisine haşlanmış patates rendesi, peynir ve çeşniyi karıştırıp ekleyin. Kenarlarından büzerek kapatın.
  5. Merdane ile düzleyin.  Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtıp, her bir yüzünü 5’er dakika pişirin. Servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Peynirli Patatesli Ekmek tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020