En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi
Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Klasik mantıdan şekliyle ayrılan Pierogi tarifi ile karşınızdayız. Mantı denilince gözlerimiz çok uzaklara dalıyor, ağzımız sulanıyor ve bol sosu aklımızdan çıkmıyor. Abartmıyoruz kesinlikle. 🙂 Mantıyı sevmeyen ya da sofralarında yer vermeyen yoktur. Biz de bugünkü tarifimizde farklı isimlerle anılan, aynı zamanda içerisine farklı malzemeler katılarak hazırlanan Polonya mantısı tarifi ile geldik. 🙂 Et, patates ve hatta meyve ile dahi doldurulabilen, aynı zamanda da kızartılabilen, haşlanabilen ve de fırınlanarak hazırlanabilen bir tarif olduğuna da değinmek istiyoruz Pierogi’nin. Pierogi nedir sorusunun cevabını paylaşmadan, tarifimize geçmek istemedik. 🙂 Pierogi mantısı Türkçeye çevrildiğinde içi doldurulmuş köfte anlamına gelmektedir ve ülkemizde piruhi adıyla bilinmektedir.  Osmanlı döneminden itibaren mutfaklarımızda ve sofralarımızda yer edinen Pierogi tarifi akıllara ‘’Pierogi hangi ülkeye ait?’’ sorusunu da getirmektedir. 🙂 Pierogi mantısı Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerde hazırlanıp şirin görüntüsü ve enfes lezzetiyle sofralarımızda yerini almıştır. 🙂 Haydi o zaman mutfağa geçip harika bir mantı hazırlamaya ne dersiniz? Bizce akşam yemeği için süper bir tercih! Haydi bakalım hamaratlığımızı konuşturacağınız bu mükemmel tarifimize hızlıca geçelim! Öncelikle derin bir kaba unumuzu ekleyip ortasına tereyağı ekleyelim. Karışımı kıvam alana dek harmanlayalım. Ardından yumurtaları çırpıp hamura ilave ediyoruz. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp yoğurmaya devam ediyoruz.  Yoğurduğumuz hamuru bez ile örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlamak için patatesleri haşlıyoruz. Geniş bir tencerede soğan ve ayçiçek yağını kavurup üzerine patatesleri ilave ediyoruz ve son olarak baharat ve peynirleri ekleyip ocaktan alıyoruz. Dinlenen hamurumuzu parçalara bölüp merdane yardımı ile açıyoruz. Açtığımız hamurun içerisine harcımızı ekleyip bohça şeklinde kapatıyoruz ve kenarlarına çatal ile bastırıp şekil veriyoruz.  Hamurları tuzlu kaynar suda beş dakika haşlıyoruz ve yağda çevirerek kızartıyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ve dereotu ekleyip servis ediyoruz.  Pierogi tarifini servis etmeden önce size servis önerilerinde de bulunmak istiyoruz. 🙂 Yemeğimiz tek başına gayet doyurucu bir tarif. Tarifimizin yanına bol yeşillikli bir salata ve buz gibi bir bardak soğuk çay tercih edebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı turşu ve ev yoğurdu da tarife çok güzel eşlik edecektir. Mantımızı hazırlamadan önce hamurunuzun pürüzsüz bir kıvamda olmasına özen göstermelisiniz. Bir diğer önemli püf noktası da kızartma işlemi uygularken yavaş yavaş çevirmeniz. Yavaş çevirmek mantıların dağılmadan pişmesini sağlayacaktır. 🙂 Sıra geldi Pierogi kalori miktarını öğrenmeye. 🙂 Büyüklüğünden de anlaşılacağı gibi bu mantıların bir porsiyonunda yaklaşık olarak 250 kalori bulunmaktadır. Diyet menülerinde tüketilmesini maalesef ki öneremediğimiz bu tarifimizi ara ara küçük kaçamaklar yaptığınızda görmezden gelebilirsiniz. 🙂 Pierogi mantı tarifini deneyenlere 3 tane daha lezzetli mantı tarifimiz var. 🙂  Bu tariflerden ilki kıymasız olmaz diyenlere kıymalı gnocchi mantı tarifi, ardından uzun uzun hazırlamaya vakti olmayanlara kolay mantı tarifi ve son olarak da fırın yemeklerini sevenlere fırında yalancı mantı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂

Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 2 yemek kaşığı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet yumurta

    Harcı için

    • 3 adet patates, orta boy, küp kesilmiş
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 adet soğan, küp kesilmiş
    • 1 su bardağı lor peynir
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    Servis için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1/4 demet madanoz, ince kıyılmış
    • 1/4 demet dereotu, ince kıyılmış

    Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Un ve tuzu derin bir kaba eleyip, ortasına bir havuz açın.
    2. Su ve tereyağını bir soslukta ısıtıp, havuzun ortasına ekleyin ve kıvam alana dek karıştırın. Yumurtayı çırpıp, hamura ekleyin. Karıştırın.
    3. Un serpilmiş tezgâha alıp, pürüzsüz bir kıvam alana dek 5′ yoğurun. Temiz bir kaba alıp, üzerine ıslak bez örtüp oda sıcaklığında 30′ dinlendirin.
    4. Patatesleri küçük boy bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile doldurup, 20′ orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Süzüp, kenara alın.
    5. Bu esnada ayçiçek yağını geniş bir tavada orta ateşte ısıtıp, soğanları ekleyin. Karıştırarak 5′ soteleyin.
    6. 2 yemek kaşığı servis için ayırıp, tavanın içerisine patatesleri ilave edin. Karıştırın.
    7. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın. Ocaktan alın.
    8. Dinlenen hamuru 16 parçaya bölüp, unlanmış tezgaha merdane ile yuvarlak olarak açın. Kenarlarını fırça yardımıyla su ile ıslatın.
    9. İçerisine 2 yemek kaşığı harçtan ekleyip, bohça şeklinde kapatın. Çatal ile kenarlarına bastırın.
    10. Tuzlu kaynar suda 5’er dakika haşlayın. Geniş bir tavada tereyağını ısıtıp, mantıların her bir yüzünü 2’şer dakika kızartın.
    11. Üzerine maydanoz ve dereotu ile servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Pierogi (Polonya Mantısı) Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020