En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pırasa Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pırasa Böreği Tarifi
Pırasa Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 120 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Pırasa Böreği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Patatesli börek, kıymalı börek, peynirli börek ve ıspanaklı börek çok fazla aşina olduğumuz tatlar. Her biri özenle hazırlanan bu börek çeşitleri, günün her öğününde soframızın en güzel yerinde bulunur hep. Mutfaklarımızda sık sık hazırladığımız ya da çat kapı gelen misafirler için mahallemizin fırınından aldığımız böreklerin gönüllerimizdeki yeri hep farklıdır. Bugün, yukarıda saydığımız klasik börekleri bir kenara bırakmaya ne dersiniz? Çünkü bugün sizlere en güzel pırasa böreği tarifini veriyor olacağız. Birlikte hazırlayacağımız bu ev yapımı pırasa böreği tarifi pırasa sevmeyenlere pırasa sevdirecek ve börek yemeyenlere börek yedirtecek! Bugünkü tarifimiz her öğüne oldukça yakışıyor hele ki yanında yancılar da varsa! Yancılarımızdan servis önerileri başlığı altında bahsediyor olacağız. Kolay pırasa böreğini hazırladıktan sonra biz fırında pişirmeyi tercih ettik. Siz dilerseniz tavada pırasa böreği yapabilirsiniz. Böylesi de hem pratik hem de lezzetli olacaktır. 🙂 Pırasa böreği malzemeleri tezgahınızda yerini aldıysa haydi o zaman pırasa böreği yapımına geçiyoruz!  Tarifimiz için öncelikle tencerenin içerisine ayçiçek yağını alıp ısıtıyoruz. İçerisine pırasaları ekleyip, suyunu salana dek kavuruyoruz. Ardından içerisine havuç ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Ardından kabın içerisine alıp dinlendiriyoruz. Sos malzemelerini kabın içerisine alıp blender ile iyice çekiyoruz. Sonrasında 1 adet baklava yufkasını tezgâha alıp, sostan fırça ile sürüyoruz. Üzerine 1 adet daha yufka ekleyip, 4 kat olana dek aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırlanan harçtan, yufkanın kısa tarafının uç kısmına yayıp, rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alıyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine diziyoruz. Kalan sosu üzerine gezdirip, fırça ile yayıp susam serpiyoruz. Altı ve üstü renk alana dek pişiriyoruz. Pırasa böreğinin yanına ne yakışır biliyor musunuz?  Öncelikle hangi öğünde tercih edeceğinize karar verin. Kahvaltıda tercih edecekseniz bir fincan çay, öğlen yemeğinde tercih edecekseniz de bir bardak ayran ve bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz.  Akşam yemeğinde tercih edecekseniz de bir kâse çorba ile oldukça lezzetli olacaktır. Pırasa böreğini hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Pırasaların ve havuçların iyice kavrulup suyunu salması gerekmektedir. Suyunu salan malzemelerin birkaç dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınması gerekmektedir.  Harcın bir saat dinlendirildikten sonra yufka ile buluşması da oldukça önemli bir husustur. Börek tariflerinde birçoğumuzun korkulu rüyası kaç kalori olduğudur. 🙁 Pırasa böreği kalori miktarını öğrenmek isteyenler için biz de minik bir araştırma yaptık. Bir porsiyon pırasa böreği yaklaşık olarak 200 kalori bulundurmaktadır. Çok sık olmasa da ara ara diyet menülerinizde yer verebilirsiniz. Pırasa böreğinin lezzetine doyamayıp farklı lezzetler de denemek istiyorsanız sizler için enfes önerilerimiz var. Öncelikle fırında Çin böreği, ardından kolay tava böreği tarifi ve son olarak da tava bastı böreği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Pırasa Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 10 adet pırasa, ince kıyılmış
  • 2 adet havuç, rendelenmiş
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Sos için

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede yarım su bardağı ayçiçek yağını orta ateşte ısıtın.
  2. Pırasaları ekleyip, suyunu salana dek 5′ karıştırarak kavurun.
  3. Havuçları ekleyip, suyunu çekene dek 5′ karıştırarak kavurun.
  4. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bir kabın içerisinde dinlendirin.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  6. Sos malzemelerini uzun derin bir kaba alıp blender ile çekin.
  7. 1 adet baklava yufkasını tezgaha alıp, sostan fırça ile sürün. Üzerine 1 adet daha yufka ekleyip, 4 kat olana dek aynı işlemi uygulayın.
  8. Hazırlanan harçtan yufkanın kısa tarafının uç kısmına yayıp, rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  9. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Kalan sosu üzerine gezdirip, fırça ile yayın. Susam serpin.
  10. 30′ altı ve üstü renk alana dek pişirin. Dilimleyip, servis edin.

Bu nefis Pırasa Böreği Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020