En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pirpirim Aşı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pirpirim Aşı Tarifi
Pirpirim Aşı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Pirpirim Aşı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Güneydoğu mutfaklarının enfes lezzetlerinden bir tanesi ile karşınıza geldik bugün.  Her mevsimde rahatlıkla bulabileceğimiz ve hemen hemen herkesin mutfaklarında yer verdiği pirpirim aşı tarifini birlikte hazırlıyor olacağız bugün. Doğada kendiliğinden yetişen mor saplı bir bitki olan pirpirim; özellikle Gaziantep, Urfa, Malatya, Adıyaman bölgelerinde bolca bulunmaktadır. İster başlangıç yemeği olarak isterseniz de yancı olarak tercih edebileceğiniz pirpirim aşı, en güzel eşlikçiler ile doyuruculuğu tamamlanabilir. Pirpirim aşı hangi yöreye ait öğrenmiş olduk. Gelin şimdi de piripirim aşı malzemelerine göz atalım. Hemen hemen her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan pirpirim aşı oldukça besleyici ve lezzetli. İşte pirpirim aşı malzemeleri; -1 demet pirpirim, yıkanmış, kurulanmış, ayıklanmış -Yarım su bardağı nohut -Çeyrek su bardağı yeşil mercimek -Çeyrek su bardağı buğday, aşurelik -1 adet soğan, küp doğranmış -2 yemek kaşığı tereyağı -1 yemek kaşığı domates salçası -5 su bardağı su -1 tatlı kaşığı tuz -Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber Pirpirim aşı malzemeleri ve pirpirim aşı nedir öğrendik.  İşte huzurlarınızda pirpirim aşı yapılışı. Nohut, mercimek ve buğdayı ıslatıp, en az 6 saat tercihen bir gece dinlendiriyoruz. Süzüp, sıcak suda ayrı ayrı yumuşayana dek haşlıyoruz. Suyunu süzüp, kenara alıyoruz. Tencerede tereyağını eritip, soğanı ekliyoruz. 3 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte kavuruyoruz. Salça, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırıyoruz. Nohut, mercimek, buğday ve pirpirimi ekleyip, karıştırıyoruz. Sıcak suyu ilave edip, kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra servis ediyoruz. Antep yöresinin meşhur lezzetlerinden bir tanesi olan pirpirim aşını servis etmekte zorlananların imdadına koşuyoruz bu bölümde. Akşam yemeğinde servis edeceğiniz pirpirim aşı tek başına gayet doyurucu. Doyuruculuğunu arttırmak ve sofranızın lezzetine lezzet katmak için yemeğimizin yanına en çok yakışan eşlikçilere değinelim. Başlangıç olarak domates çorbası, ana yemek olarak da pirpirim aşı yemeği yanına tavuk kanat tercih edebilirsiniz. Yancı olarak da haydari ya da ev yapımı yoğurt tercih edebilirsiniz. İçecek olmadan olmaz elbette ki. Tarifimizin yanına bol köpüklü bir bardak ayran ve ev yapımı soğuk çay kesinlikle menümüzün lezzetini tamamlayacaktır. Pirpirim aşını dilerseniz damak zevkinize göre kıyma ya da kuşbaşı doğranmış et hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz içerisine börülce ve buna benzer tatlar da ekleyebilirsiniz.  Pirpirim aşı kalori miktarını öğrenelim şimdi de. Kalori hesaplaması yapanların çok hoşuna gidecek olan pirpirim aşı, oldukça hafif yemeklerden bir tanesi. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 280 kalori bulunmaktadır. Kalori hesaplaması yapanlar için gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini söyleyebiliriz. Pirpirim aşı yemeği lezzeti ve sunumuyla bizleri büyüledi. Sizler de bu tarifi çok sevip, yeni ve birbirinden farklı tarifler denemek isterseniz sizler için 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle et severler için kıymalı semizotu tarifi, ardından kıymalı karnabahar tarifi ve son olarak da kıymalı ıspanak yemeği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi unutmayın!

Pirpirim Aşı Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 demet pirpirim, yıkanmış, kurulanmış, ayıklanmış
    • yarım su bardağı nohut
    • çeyrek su bardağı yeşil mercimek
    • çeyrek su bardağı buğday, aşurelik
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 5 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Pirpirim Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Nohut, mercimek ve buğdayı ıslatıp, en az 6 saat tercihen bir gece dinlendirin.
    2. Süzüp, sıcak suda ayrı ayrı yumuşayana dek haşlayın. Süzüp, kenara alın. Tencerede tereyağını eritip, soğanı ekleyin. 3′ kapağı kapalı olarak orta ateşte kavurun.
    3. Salça, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Nohut, mercimek,buğday ve pirpirimi ekleyip, karıştırın. Sıcak suyu ilave edip, kapağını kapatın.
    4. Kısık ateşte 30′ pişirin. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Pirpirim Aşı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020