En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pişmaniye Kurabiye Tarifi
Pişmaniye Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Pişmaniye Kurabiye Tarifi tam size göre. Pişmaniye kurabiye, geleneksel pişmaniye tatlısının tadını kurabiye formunda sunan lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlı, pişmaniye severler için harika bir alternatif sunar ve kurabiye sevenler için de eşsiz bir deneyim sunar. Hazırsanız mutfağa geçip, pişmaniye kurabiye yapımına geçelim. Pişmaniye kurabiye malzeme listesi huzurlarınızda; 250g tereyağı, oda sıcaklığında Yarım su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı Knorr Hindistan Cevizi Yarım su bardağı pudra şekeri 5 su bardağı un Üzeri için Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı Knorr Hindistan Cevizi Pişmaniye kurabiye nasıl yapılır gelin birlikte inceleyelim. Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. Ardından derin bir kabın içerine tereyağı ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. Hindistan cevizi, ayçiçek yağı ekleyip karıştırdıktan sonra unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Küçük toplara yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra, oda sıcaklığında dinlenmeye alıyoruz. Hindistan cevizi ile pudra şekerini karıştırıp, dinlenen kurabiyeleri kırmamaya özen göstererek bu karışıma buluyoruz ve servis ediyoruz. Kaç Dakikada Pişer?  Pişmaniye kurabiye pişirme süresi ortalama olarak 15 dakika civarındadır. Pişmaniye kurabiye yapımını öğrendik. Peki bu lezzetli kurabiyelerin hazırlık aşaması kaç dakika merak ediyor musunuz? Tarifimizin hazırlık süresi yaklaşık olarak 30 dakikadır. Pişmaniye kurabiyeleri dilimlere keserek sunabilirsiniz. Dilimler hem daha kolay servis yapmanıza yardımcı olur hem de misafirlerinizin rahatça almasını sağlar. Pişmaniye kurabiyeleri sıcak veya oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz. Sıcak servis, kurabiyelerin yumuşaklığını vurgularken, soğuk servis daha yoğun ve katı bir dokuya sahip olabilir. Pişmaniye kurabiye kalorisi, kullanılan malzemelere, malzeme miktarlarına ve porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. İşte tipik bir pişmaniye kurabiye tarifinin yaklaşık kalori değerleri (ortalama bir kurabiye için) verilmiştir: 1 porsiyon pişmaniye kurabiye 100-150 kalori arasındadır. Bu tahmini kalori değeri, tipik bir pişmaniye kurabiye tarifine dayanmaktadır. Ancak pişmaniye kurabiye tarifleri, kullanılan malzemelerin türüne ve miktarına göre değişebilir. Pudra şekeri, tereyağı veya margarin, öğütülmüş fındık veya ceviz gibi malzemelerin miktarı ve kalitesi kalori değerini etkileyen faktörlerdir. Pişmaniye kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katmaya karar verdiyseniz en güzel eşlikçi önerileri bizden. Tarifimizin yanında patatesli sigara böreği, ıslak kek ve taze demlenmiş bir fincan çay tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda dilerseniz limonata ve soğuk çay ile de servis edebilirsiniz. Pişmaniye kurabiye tarifi besin değerleri, kullanılan malzemelere, tarife ve porsiyon büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Aşağıda tipik bir pişmaniye kurabiye tarifinin yaklaşık besin değerleri (ortalama bir kurabiye için) verilmiştir: Karbonhidrat: Yaklaşık 5-10 gram Protein: Yaklaşık 1-2 gram Yağ: Yaklaşık 3-6 gram Lif: Yaklaşık 0-1 gram Şeker: Yaklaşık 3-6 gram Bu besin değerleri, tipik bir pişmaniye kurabiye tarifine dayanmaktadır. Pişmaniye kurabiye yapılışını sevenler için sıra geldi 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmaya. Öncellikle çay saatlerinin en güzel yancılarından bir tanesi cevizli lokum tarifini, ardından yer fıstıklı kurabiye ve son olarak damla çikolatalı kurabiye tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Tarifimizi denemeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 250 gram (g) tereyağı, oda sıcaklığında
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 su bardağı Knorr Hindistan Cevizi
    • yarım su bardağı pudra şekeri
    • 5 su bardağı un

    Üzeri için

    • yarım su bardağı pudra şekeri
    • yarım su bardağı Knorr Hindistan Cevizi

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    2. Derin bir kabın tereyağı ve şekeri mikser ile çırpın.
    3. Hindistan cevizi, ayçiçek yağı ekleyip karıştırın.
    4. Unu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    5. Küçük toplara yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    6. Yaklaşık 15′ pişirin, oda sıcaklığında dinlenmeye alın.
    7. Hindistan cevizi ile pudra şekerini karıştırıp, dinlenen kurabiyeleri kırmamaya özen gösterek bu karışıma bulayın. Servis edin.

    Afiyet olsun! Pişmaniye Kurabiye Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020