En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pıt Pıt Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pıt Pıt Pilavı Tarifi
Pıt Pıt Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Pıt Pıt Pilavı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Pıt pıt pilavı, sempatik ismiyle Orta Anadolu yöresine ait bir tariftir. Sadece 6 malzeme ile hazırlanan pıt pıt tarifi de oldukça kolay. Sadece yarma buğday bulmakta belki zorlanabilirsiniz ama ona da her markette ulaşmak mümkün. Pıt pıt pilav yapımı için gereken diğer malzemeleri evde kolayca bulmamız mümkün… Kıyma, tereyağı, su, tuz ve karabiber ile kolayca pıt pıt tarifini hazırlayarak konuklarınızın ya da aile üyelerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Ankara pıt pıt pilavı, içerdiği kıyma sebebiyle bazı yerlerde pıt pıt yemeği olarak da anılabiliyor. Böyle görürseniz de şaşırmayın, bildiğiniz pıpıt tarifinden hiç farkı olmayacaktır! Farklı bir pilav tarifi olsun ama aynı zamanda çok da kolay olsun diyorsanız, pıt pıt pilavı sizin için harika bir seçenek olacaktır! Pıt pıt pilavını sevdiyseniz, değişik pilav tariflerine açık olduğunuzu anlıyoruz. Öyleyse gelin, Orta Anadolu’dan çıkalım ve biraz kuzeye doğru geçip İstanbul Pilavı ile Bolu Pilavı tariflerine göz atalım ne dersiniz? 1 porsiyon pıt pıt pilavı yaklaşık 300 kaloridir.

Pıt Pıt Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı yarma buğday, 400 gram
  • 250 gram (g) kıyma
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Pıt Pıt Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya bir çorba kaşığı tereyağını ve kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurun. Sonuna doğru tuz ve karabiberini ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  2. Tencereye pirinci, sıcak suyunu ekleyip, yarma ile beraber kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın.
  3. Tenceredeki pilavı tahta kaşıkla karıştırıp, üzerine mutfak havlusu örtüp, kapağını kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  4. Pilavı tekrar karıştırıp, servis kabına alın ve üzerine kavurduğunuz kıymalı karışımı ekleyip, sıcak olarak servis edin.

Bu nefis Pıt Pıt Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020