En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Portakal Diliminde Egzotik Dondurma

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Portakal Diliminde Egzotik Dondurma
Portakal Diliminde Egzotik Dondurma

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Portakal Diliminde Egzotik Dondurma. Akşam yemeğinde misafir ağırlayacağınız zamanlar için dondurucuda hazır bekletebileceğiniz harika bir tarif. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Portakal Diliminde Egzotik Dondurma Malzemeleri

  • 12 adet portakal
  • 750 mililitre (ml) Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi

Portakallı Sos İçin

  • 12 adet portakal içi, kaşıkla oyulup çıkarılmış
  • 1,5 su bardağı şeker

Portakal Diliminde Egzotik Dondurma Nasıl Yapılır?

  1. Küçük, keskin bir bıçak yardımıyla 12 adet portakalın tepesini kesin, kabuklarını
  2. bozmadan çay kaşığı ile içini oyun. Portakal içlerini püre için kenara ayırın.
  3. Kestiğiniz portakalların baş kısımlarını da daha sonra kapak olarak kullanmak için saklayın. Portakal kabuklarını dik bir şekilde tepsiye dizin. Ayrı bir kapta tahta bir kaşıkla çikolatalı dondurmayı biraz ezip yumuşatın ve boş portakal kabuklarının içine, her birinin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın ve çay kaşığının arkasıyla üstlerini düzleştirin. İyice donması için yarım saat dondurucuda bekletin.
  4. Bu sırada 2 adet portakalın kabuğunu iyice rendeleyin ve yumuşak olmasını sağlamak için ezerek kaymaklı dondurma ile karıştırın. Daha önce yarısını doldurmuş olduğunuz portakal kabuklarının diğer yarısını da bu karışım ile doldurun. Kapak olarak kullanmak üzere ayırdığınız portakal başlarını kapatın ve içi dolu portakalları buzluğa atıp tamamen donana kadar 8 saat buzlukta bekletin.
  5. Portakal sosu hazırlamak için portakalların içini ve toz şekeri karıştırarak püre haline getirin. Daha sonra süzge.ten geçirin ve parçacıklardan arındırın.
  6. Portakallar tamamen donduğunda uzunlamasına dörde bölün ve tabaklara dizin. Dilimlerin üzerine ve tabağın etrafına portakallı sosu dökün, biraz nane ya da portakal yaprağıyla süsleyip servis edin.

Afiyet olsun! Portakal Diliminde Egzotik Dondurma ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020