En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Portakallı İrmik Tatlısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Portakallı İrmik Tatlısı
Portakallı İrmik Tatlısı

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Geleneksel lezzetlerimizden Portakallı İrmik Tatlısı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bizim mutfağımızın en klasik tatlı malzemelerinden biridir irmik. Helvası, tatlısı, revanisi derken pek çok tarifin baş rolünde onu görürüz. Bugün de bol portakal aromalı enfes bir tatlı hazırlayacağız. Portakalın bol ve taze bulunduğu kış mevsimi için favori tatlı tarifiniz olacağına eminiz! Öyleyse gelin kolay portakallı irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır size anlatalım! Portakallı irmik tatlısı şerbetli bir tatlı değil, bu yüzden diğer irmik tatlısı tariflerini ağır bulanlar için çok hafif ve uygun bir tercih olacaktır. Uzun uzun hazırlama ve pişirme işlemlerine gerek olmadan toplamda 1 saatten biraz fazla zamanda hazırlayabileceğiniz portakallı irmik tatlısının yapılışı, bir dinlenme adımı da içeriyor. Tabanın üzerine irmikli harcı ekledikten sonra portakallı irmik tatlısı buzdolabında biraz dinlendirmeniz gerekiyor ki muhteşem kıvamına kavuşsun. Eğer daha az aromalı bir lezzet isterseniz sizi sütlü irmik tatlısı tarifimize alalım ama şimdi portakallı irmik tatlısı için mutfağa geçiyoruz!

Portakallı İrmik Tatlısı Malzemeleri

    Tabanı için

    • 2 paket tam buğday unlu bisküvi, ufalanmış
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 3 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz

    Üzeri için

    • 5 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı irmik

    Sosu için

    • 2 su bardağı portakal suyu, taze sıkılmış, süzülmüş
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Portakallı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde bisküvi, tereyağı ve tarçın elle pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    2. Borcama altına yağlı kağıt serip, üzerine hamuru ekleyip düzleyin. Buzdolabında dinlenmeye alın.
    3. Orta boy bir tencerede süt, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek orta ateşte kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.
    4. Kıvam alınca altını kapatıp, karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine ilave edip, buzdolabına soğumaya alın.
    5. Sosu için küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alıp kaynatın.
    6. Altını kısıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.
    7. Soğuyan muhallebinin üzerine sosu ilave edip buzdolabında 4 saat dinlenmeye alın.
    8. Dilimleyip servis edin.

    Afiyet olsun! Portakallı İrmik Tatlısı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020