En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Portakallı Kereviz Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Portakallı Kereviz Tarifi
Portakallı Kereviz Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

5 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Portakallı Kereviz Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. : Kış mevsiminde pazar tezgahlarını süsleyen birbirinden lezzetli iki ürün bir tabakta buluşuyor! Limon ve portakal ile hazırlanan, kış mevsiminin en lezzetli zeytinyağlı yemeklerinin başında gelen Portakallı Kereviz; nefis kokusu ve yüksek besin değeriyle sofraların vazgeçilmezi. Portakalın asitli ve aromatik kokusuyla lezzetlenen kerevize, yer elması da ekleyebilirsiniz.  Portakal suyunun ekşi aroması ve mayhoş tadının kerevize ne kadar çok yakıştığını henüz bilmiyorsanız artık öğrenme vakti. Zeytinyağlı kereviz yaparken kök sebzelerin çoğunda olduğu gibi kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Bu sırada diğer malzemeleri hazırlarken portakal suyunu lezzetini iyice vermesi için en son eklemeniz önemli. Kısık ateşte pişireceğiniz Portakallı Kereviz tarifini çok seveceksiniz. Hem doyurucu hem besleyici hem de oldukça fit! Sizi daha fazla bekletmeden tarife alalım! Kerevizi daha da hafif ve çıtır bir şekilde tüketmek isterseniz sizi fırında kereviz tarifimize davet edelim!

Portakallı Kereviz Tarifi Malzemeleri

  • 5 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • yarım adet limonun suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet portakalın suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un

Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizin kabuklarını dikkatlice soyun. 
  2. İri küpler halinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin. 
  3. Patatesleri de kerevizlerle aynı boyutlarda doğrayın.
  4. Kereviz yapraklarından bir miktar ayırın. 
  5. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Soğanlar pembeleşene kadar bir süre soteleyin. 
  6. Dilimlediğiniz havuçlarıda ekleyerek sotelemeye devam edin. 
  7. Kereviz ve patatesleri de dilimlerini de yavaşça karıştırın. Dilerseniz ince doğradığınız kereviz yapraklarını tencereye ekleyin.
  8. Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta harmanlayın. 
  9. Tencereye eklediğiniz sebzelerin üzerine gezdirin. Üzerlerini yağlı kağıtla örterek, kapağı kapalı bir tencerede kaynamaya bırakın. 
  10. Portakallı sos karışımınıysa kaynamaya başladıkran sonra ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. 
  11. Son olarak bir servis kabına aktarın ve üzerine maydanoz ya da kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis edin. 

Afiyet olsun! Portakallı Kereviz Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020