En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Portakallı Pekin Ördeği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Portakallı Pekin Ördeği Tarifi
Portakallı Pekin Ördeği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Portakallı Pekin Ördeği Tarifi. İsmini duyduğunuzda bile özel bir yemek olduğunu anladığınız Portakallı Pekin Ördeği tarifi, hem görüntüsü hem de tadıyla davet sofralarına yakışır bir lezzet! Aynı zamanda yapımının biraz zahmetli olması sebebiyle de günlük sofralar için çok pratik değildir. Bir kutlama yemeğinde, özel misafirleriniz olduğunda ve onları etkilemek istediğinizde ya da büyük aile yemeklerinde Portakallı Pekin Ördeği tarifini hiç düşünmeden hazırlayabilirsiniz. Fırında Pekin Ördeği tarifini sevdiyseniz yine fırında pişen ve bol aromasıyla büyüleyen hindi rosto tarifimize göz atmadan geçmeyin! Ama tercihiniz ördek etinden yanaysa, ördek tandır tarifi de alternatifleriniz arasında olsun! Portakallı Pekin Ördeğinin yanına da en az onun kadar özel yemekler servis etmek gerekir! Pekin Ördeği ile aynı coğrafyanın tarifi olan Çin Pilavı ve bol yeşilliği ile Pekin Ördeğinin aromasını hafifleten bahar pilavı enfes olacaktır. Özel sofralar salatasız olmaz! Öyleyse Portakallı Pekin Ördeğinin yanına yakışacak enginar salatası ve avokado salatası tariflerimize de mutlaka göz atmanızı öneririz. Adından da anlaşılacağı üzere Pekin ördeği, Çin’in başkenti Pekin’e özgü bir tariftir. Portakallı Pekin Ördeği sosunun içerdiği pirinç sirkesi ve soya sosu zaten onu tam bir Uzak Doğu tarifi yapıyor. Tarifinin tarihi 1330 yılına kadar uzanan Portakallı Pekin Ördeği tarifi, Çin mutfağının oldukça geleneksel ve ünlü bir tarifidir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Portakallı Pekin Ördeği Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet ördek
  • 3 adet portakal, dilimlenmiş
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç sirkesi
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 tatlı kaşığı yıldız anason
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karanfil

Portakallı Pekin Ördeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ördeğin kanat ve boyun kısımlarını kesip, fazla yağı keserek alın.
  2. Çok dikkatli bir şekilde deriye zarar vermeden deriyi yapışık olduğu göğüs etinden ayırın.
  3. Portakal dilimleri, sirke, bal, soya sosu ve suyu bir tavaya ekleyip, kaynatın.
  4. Orta ateşte kıvam alana dek 20 dakika çektirin.
  5. Bu esnada derin bir tencerede su kaynatıp, içerisine tarçın, rezene, karabiber, karanfil ve yıldız anason ekleyin.
  6. Bir kepçe ile ördeği tencerenin üzerinde kaynar su ile 5 dakika yıkayın.
  7. Derin bir tepsi üzerine ızgara tel koyup, kurumaya alın.
  8. Hazırlanan ördeği fırça ile hazırlanan sos ile fırçalayın.
  9. Buzdolabına alıp, 1 gece dinlendirin.
  10. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  11. Borcama alıp, üzerine kalan sosu ekleyin ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
  12. 1 saat fırınlayın.
  13. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın
  14. Borcamdaki suyu süzüp, yanında servis edin.

Afiyet olsun! Portakallı Pekin Ördeği Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020