En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Portakallı Pırasa Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Portakallı Pırasa Tarifi
Portakallı Pırasa Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Portakallı Pırasa Tarifi tam size göre. Sebze yemeklerinin bazıları ile pek çoğumuzun arası iyi değildir. Çocukluğumuzda kereviz, pırasa ve karnabahar yemekleri olduğunu öğrendiğimizde, birden aslında aç olmadığımızı fark ederdik ama annelerimizin hatırını kıramamak için tadına bakardık. Bugünler çok geride kaldıysa ve artık sebze yemeklerini yememeyi bir kenara bırakın, siz de çocuklarınıza hazırlıyorsanız o zaman portakallı pırasa tarifimiz tam size göre! Portakalın ve limonun dahil olduğu tüm zeytinyağlılara eşsiz bir aroma verdiğini biliyoruz, öyleyse neden portakallı pırasa yemeği hazırlamayalım! Daha önce pırasa yemeklerini limonlu olarak hazırlamış olabilirsiniz, zaten bu versiyonunu denediyseniz portakallı pırasaya da bayılacağınıza eminiz.  Eğer portakalla denemek konusunda çekinceleriniz varsa ve limon sosuyla devam etmek isterseniz sizi zeytinyağlı pırasa tarifimize davet edelim. Çok pratik ve fazla malzeme gerektirmeyen bu versiyonu da leziz olur! Portakal sulu pırasa gibi yeni tarifleri denemeye açıksanız, en az onun kadar leziz bir pırasalı bir tarifimiz daha var. Portakallı pırasanın yanına belki yardımcı bir yemeğe ihtiyaç duyabilirsiniz ama kayısılı pırasalı pilav, başlı başına bir ana yemek ve yan yemeği bünyesinde barındırıyor. Eğer çok vaktiniz yoksa, doyurucu ve farklı bir tarif arıyorsanız hemen kayısılı pırasalı pilav tarifine göz atın!

Portakallı Pırasa Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) pırasa, kalın dilimlenmiş
  • 2 adet havuç, ince dilimlenmiş
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı baldo pirinç
  • 2 adet portakalın suyu, 1 su bardağı kadar
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servis için

  • Çeyrek demet dereotu

Portakallı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede zeytinyağını ısıtın.
  2. Orta-kısık ateşte içerisine havuçları ekleyip, kapağı kapatarak 5 dakika pişirin.
  3. Pırasaları ekleyip, karıştırın. 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Su, portakal suyu, pirinç ve tuz ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
  5. Altını kapatıp, oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Üzerine dereotu ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Portakallı Pırasa Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020