En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Profiterol Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Profiterol Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Çikolatalı tatlılar arasında sen sevilen Profiterol bu sefer en pratik tarifiyle sofralara konuk olmaya geliyor.  Puf puf kabarık hamurların içindeki enfes pastacı kreması ve üzerine gezdirilen çikolatalı sosuyla herkesin severek yediği tatlıların başında geliyor. Kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz profiterol tarifi pastaneleri aratmayacak lezzette olacak. Kökeninin Fransız mutfağı olduğu düşünülen Profiterol tarifini evinize gelen misafirlerinize hazırlayabilir, yaz mevsiminde akşam yemeği sonrasında çayın yanında serinletici bir lezzet olarak yiyebilirsiniz. Pastacı kreması olarak da bilinen profiterol tatlısının mihenk taşı kremayı hazırlarken malzemelerin taze ve iyi kalitede olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda kremayı hazırladıktan sonra 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi sonuç alacaksınız. Klasik profiteroldan çok daha fazlasını isteyenler için gelsin Dondurmalı Karamelli Profiterol tarifimiz! Bir porsiyon profiterol (180 gram), yaklaşık 429 kaloridir. İçerisinde 55.81 gram karbonhidrat, 5.8 gram protein ve 19.28 gram yağ bulunmaktadır. Yüksek karbonhidrat, yağ ve şeker içerdiğinden kilo verme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.    

Profiterol Tarifi Malzemeleri

    Hamuru için

    • 1,5 su bardağı su
    • 1,5 su bardağı un
    • 2/3 su bardağı margarin

    Kreması için

    • 1 adet yumurta
    • 2.5 su bardağı süt
    • yarım su bardağı şeker
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 adet vanilin
    • 1 adet yumurta

    Sos için

    • 200 gram (g) bitter çikolata
    • 2 su bardağı krema

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Kreması için 
    2. Geniş bir sos tenceresine kreması için, süt ve şekeri ekleyin. 
    3. Daha sonra un ve 1 adet yumurtayı ekleyip orta ateşte kıvam alana kadar karıştırın. Krema koyulaştıktan sonra vanilini ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam aldıktan sonra sıkma poşetine doldurup buzdolabında 1 saat bekletin. 
    4. Hamuru için
    5. Profiterol hamurunu hazırlarken geniş bir tencerede su ve margarini ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra unu ekleyerek 4-5 dakika sürekli karıştırın. Hamuru ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra yumurtaları birer birer ekleyerek hamura yedirin. Hamur tamamen yumurtalarla karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendirin. Hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde dökün. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Profiterol hamurları piştikten sonra alt kısımlarından bıçak yardımıyla delikler açın. İçine hazırladığınız kremayı sıkma poşetiyle doldurun.  
    6.  
    7. Sos için
    8. Son olarak çikolata sosu için küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı küçük bir sos tenceresinde krema ile tamamen eriyene kadar karıştırın. Profiterollerin üzerine hazırlanan çikolatalı sosu gezdirip servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Profiterol Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020