En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pudingli Kek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pudingli Kek Tarifi
Pudingli Kek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Pudingli Kek Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Klasik kek tarifinden sıkılanlar için sürprizli bir tarifimiz var: Pudingli Kek. Puding burada aroma ve kıvam vermek için toz olarak kek harcında birleşiyor. Siz dilediğiniz lezzette hazırlayabilirsiniz: Çilekli, muzlu, kakaolu… Yoğun lezzetini yumuşacık formuna saklayan bu nefis tarif ile konuklarınızı şımartacaksınız. Kolay ve pratik şekilde hazırlanabilecek çikolatalı pudingli kek nasıl yapılır diyorsanız, cevabı tarifimizde… Malzemeleriniz hazırsa, başlıyoruz. Orta bir dilim Pudingli Kek, yaklaşık 269 kaloridir. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Herkesin çocukluğuna dokunan bir tarifle karşınızdayız. Annelerin puding ve petibör bisküviyle hazırladığı bu pratik ve nostaljik tatlıyı ya okul dönüşü çay saatlerinde ya da doğum günü partilerinde mutlaka yemişizdir. Hatta puding tencerelerinin dibi tahta kaşıkla bir güzel sıyrılmıştır. Pasta yapmak denince zorluğunu düşünerek vazgeçmekten sizi caydıracak kolay puding pasta tarifi için tıklayın. Klasik kek tariflerinden sıkılanları çok mutlu edecek hurma soslu kek tarifi, beş çaylarında da yemek sonrasında da severek tüketiliyor. Enfes sosu ile tatlanan bu lezzeti defterinize ekleyip mutlaka deneyin! Kolay yoldan zafere gitmeyi kim istemez ki? Yaklaşık 15 dakikanızı alacak kek tarifi fırına girmek için fazlasıyla aceleci. O sebeple fırınınızı şimdiden ısıtmaya başlayın. Sonrasında yumurta ve şekeri çırparken ekleyeceğiniz limon kabuğu kekin aromasında büyük farklar yaratmanıza yardımcı olacak. Kabarması içinse mutlaka yumurta ve şekeri iyice çırpmayı unutmayın. Aklınızda tutun ki, yumurtalı karışımınız ne kadar kabarırsa o kadar puf bir kek elde edeceksiniz. Mutfağı ve dolayısıyla da evi mis gibi kek kokusu saracak kek tarifine başlayalım. Konumuz kek, ama bu sefer nasıl kabardığı değil nerede pişirmeniz gerektiği. Kalıpta, tencerede tepside ve dahası…“Hangi Kek Hangi Kalıpla Pişirilir?” sorunuzun cevabı için tıklayın. Dilimize İngilizcede “pasta” anlamına gelen “cake” sözcüğünden geçen kek, şüphesiz yaş ayırt etmeden kendini sevdiren bir hamur işidir. Uyarlanan sözcük anlamıyla kullanılmasa da tesadüf odur ki, klasik kek, aynı zamanda hemen hemen bütün pastaların ilk aşaması, temel malzemesidir. Bir pasta yapmak üzere kolları sıvayan herkes ilk önce sade ya da kakaolu klasik bir kek pişirerek, lezzetli bir pasta tabanı hazırlar. Hatta kek bazen kimi tatlıların da dolgu malzemesi olur. İçine meyve parçacıkları, çikolata, kakao, yemiş ekleyerek pişirilen her kek, yine sade kek tarifinin türevleridir; zira klasik kek için temel malzemeler aynıdır. İster kek olarak yenmek üzere hazırlansın, ister pasta tabanı olmak üzere yola çıkılsın, amaç kalıpta kek yapmaktır. İşte Sade Kek Tarifinin püf noktaları… Tatlı, dünyanın her yerinde bir küçük mutluluğun reçetesi. Başarılı bir keke güzel bir muhallebi ekleyerek onu bambaşka bir tatlıya dönüştürmek gibi… İşte bu tarifte olan bu! Siz yine güzel güzel kekinizi yapabilirsiniz. Daha garanti olması için tarifimizdeki aşamaları takip ederek yol alırsınız. Sonra kekin üzerine bir muhallebi, bir de aromasını başka hiçbir şeyin tutamayacağı Hindistan Cevizi ile final yaparsınız. Artık o sizin için Muhallebili Kek Tarifinizdir, ne zaman yapsanız yüzünüzün akı olur. Mutfakta usta olmayan herkes kek yaparken aynı korkuyu yaşar: “Ya kabarmazsa!”. Dünyanın sonu olmamakla birlikte, zamana, malzemeye verilen emeğe yazık olması bakımından pek de hoş bir mutfak deneyimi olmaz gerçekten. Bizim Sodalı Kek Tarifimiz, mutfakta sünger gibi bir kekin garantisi olacak, yani kabarma garantili! Kakaolusundan portakallısına, tahinlisinden tarçınlısına çay saatleri için farklı kek tarifleri ile konuklarınızı şımartmaya ne dersiniz? Bu kez kokusuyla mutluluğa davet eden, çay saatlerinin olmazsa olmazı farklı kek tarifleri ile karşınızdayız. Kolaylıkla hazırlayacağınız hem görüntüsüyle hem lezzetiyle damaklarımızı şenlendirecek değişik kek çeşitleri ile birbirinden farklı lezzetlere konuk olacaksınız. Sürekli yeni lezzetler ve aromalarla denediğimiz En Güzel Kek Tarifleri için listemize göz atın.

Pudingli Kek Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket toz puding, çikolatalı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2 su bardağı un

Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 dereceye ısıtın.
  2. Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri rengi açılana dek yüksek hızda mikser ile 5 dakika çırpın.
  3. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip, düşük hızda 1 dakika çırpın.
  4. Puding ekleyip, 1 dakika düşük hızda çırpın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip, 1 dakika düşük hızda çırpın.
  6. Yağlanmış kek kalıbına alıp, 40 dakika pişirin.
  7. Kürdan ile kontrol edin, hamur kürdana yapışıyorsa yapışmayana dek pişirmeye devam edin.
  8. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

Bu nefis Pudingli Kek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020