En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Puf Böreği Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Puf Böreği Tarifi
Puf Böreği Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Puf Böreği Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Börek çeşitlerinden yemesi en lezzetli ama görünüşü en sevimli olanı kuşkusuz Puf Böreği, hatta puf puf böreği. Çıtır çıtır ve lezzetiyle damak şenlendiren puf böreği, 5 çaylarının, pazar kahvaltılarının, altın günlerinin en lezzetli ve klasikleşmiş tatlarından biri. İç malzeme olarak evdeki malzemelerinizi dilediğiniz gibi kullanarak hazırlayabileceğiniz puf böreği için genellikle peynirli iç harç kullanılsa da bu damak zevkine göre zenginleştirilebilir. Kıymalı, sebzeli, tavuklu, zeytinli… Dilerseniz hazırladığınız börekleri dondurucuya koyarak konuklarınız geldiğinde hızlıca pişirebileceğiniz puf puf kabaran buzluk böreği de yapabilirsiniz. Peki, puf böreği nasıl yapılır diyorsanız, işte tüm detaylarıyla Peynirli Puf Böreği tarifi… Puf böreğinin 1 adedinde yaklaşık 297 kalori bulunur. Yağ oranı diğer böreklere oranla daha yüksek olan bir börektir. Yapılışında un kullanıldığı için glisemik indeksi yüksek bir besindir. Bu nedenle diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar tüketimine dikkat etmeli ya da sınırlandırmalıdır. Puf böreği genelde tavada bol yağda kızartılır. Fırında puf böreği ise, biraz daha hafif ve sağlıklı bir seçenek oluyor. Hazırlamış olduğunuz börekleri, yağlı kağıt serili ya da yağlı bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ya da çörek otuyla da süsleyebilirsiniz. Puf böreklerini önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Türk mutfağının vazgeçilmezi, sabah kahvaltılarının en sevileni, çıtır çıtır, mis kokulu böreklere kim hayır diyebilir ki? Su böreği, tava böreği, çiğ börek, peynirli, kıymalı, patatesli kol böreği… İster hazır yufkadan, ister incecik el açmasıyla yapılan hamurdan olsun, enfes böreklerin tadına hiçbir zaman doyum olmuyor. Dünden bugüne börek çeşitleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz sayfamızı ziyaret edin.

Puf Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı su, ılık
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Harcı için

  • 250 gram (g) beyaz peynir, rendelenmiş
  • çeyrek demet maydanoz, sapları ayıklanmış, ince kıyılmış

Pişirmek için

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyin, ortasına bir havuz açın.
  2. Yumurta, yoğurt, sirke ve suyu ekleyip, mikserin hamur aparatı ile düşük hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek 5 dakika yoğurun.
  3. Üzerine streç film ile kaplayıp, 30 dakika dinlendirin.
  4. Küçük bir kabın içerisinde peynir ile maydanozu karıştırıp, kenara alın.
  5. Hamuru 4 bezeye ayırıp, unlanmış tezgahta merdane ile kare şeklinde incelterek açın.
  6. Kare şeklinde kesip, üzerlerine birer kaşık hazırladığınız harçtan ekleyin.
  7. Kenarlarını ıslatıp, kapatın. Çatal ile desen verip, tepsiye alın.
  8. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın.
  9. Hamurların her biri yüzünü 2’şer dakika kızartıp, havlu kağıt üzerinde fazla yağını alın.
  10. Servis edin.

Bu nefis Puf Böreği Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020