En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Puf Puf Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Puf Puf Poğaça Tarifi
Puf Puf Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Puf Puf Poğaça Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Poğaça, Türk mutfağına ait bir hamur işidir. Genellikle atıştırmalık veya kahvaltılık bir yiyecek olarak tercih edilmektedir.  Özenle hazırlanan hamurun içerisine çeşitli malzemelerin eklenmesiyle yapılmaktadır. Kahvaltılarda, çay saatlerinde veya ara öğünlerde tüketilen puf puf poğaçalar çocuklar için beslenme çantalarına da renk ve lezzet katmaktadır. Poğaçalar, aynı zamanda da oldukça çeşitlidir. İç harç olarak peynir, zeytin, patates, kıyma, maydanoz gibi malzemeler kullanılabilir. Üzerine ise yumurta sarısı, susam veya çörekotu gibi malzemeler serpilelerek hazırlanmaktadır. Fırında pişirildikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis edilen poğaçalar lezzeti kadar pratikliğiyle de herkesin gönlünü fethetmiştir. Türk mutfağında poğaçalar kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir lezzettir ve çeşitli bölgelere göre farklı isimler almaktadır. Örneğin, İstanbul’da simit poğaça olarak adlandırılırken, Karadeniz bölgesinde pide poğaça olarak bilinir. Her bölgenin kendine özgü tarifleri ve şekilleri bulunmaktadır. Yumuşacık puf puf poğaça tarifi için öncellikle malzemelere hızlıca göz atalım. Ardından da mutfağa geçip tarifimizin yapılışına geçelim. Puf kabaran poğaça tarifi için gerekli malzemeler bu şekildedir; Yarım + çeyrek su bardağı tereyağı Yarım su bardağı ayçiçek yağı 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un İç harcı için 3 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber Yarım tatlı kaşığı tuz Çeyrek demet maydanoz Üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı Knorr Çörekotu Yumuşak puf puf poğaça tarifi yapımını en ayrıntılı şekilde burada sizler için ele aldık. Huzurlarınızda puf puf poğaça yapımı. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin yoğurma aparatı ile yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 16 bezeye bölüp, küçük yuvarlaklar açıyoruz. Ardından hamurun içerisine rendelenmiş patates, pul biber, tuz ve maydanozu karıştırıp hamurun ortasına bir kaşık ekliyor ve kapatıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyor, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiştiriyoruz. Altı ve üstü renk alana dek yaklaşık 20 dakika fırınlıyoruz. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edebilirsiniz. Kolay puf puf poğaça tarifini taze ve sıcak servis etmek en iyisidir. Misafirleriniz geldiğinde poğaçaları hemen fırından çıkarıp sıcak olarak sunabilirsiniz. Tabi taze demlenmiş bir fincan çay eşliğinde! Puf puf poğaça püf noktalarını öğrenmeye geldi sıra. Poğaça hamurunun kıvamı önemlidir. Hamurun çok sert veya çok yumuşak olmaması gerekmektedir. İdeal bir poğaça hamuru, ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır. Hamuru yoğururken, azar azar un ekleyerek ve yoğurma işlemine devam ederek istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz. Tüm poğaça tariflerinde kalori miktarı değişiklik göstermektedir. Peynirli poğaça tarifinde ise kalori miktarı yaklaşık olarak 250 kalori civarındadır. Evde puf puf poğaça tarifimizi sevenler için 3 tane daha birbirinden lezzetli poğaça tarifi önerisinde bulunmak istiyoruz. Sodalı poğaça tarifi, pamuk poğaça tarifi ve çiçek poğaça tarifi mutlaka denemeniz gereken tariflerden. 

Puf Puf Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • yarım + çeyrek su bardağı tereyağı
  • yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

iç harcı için

  • 3 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
  • yarım tatlı kaşığı tuz

üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı Knorr Çörek Otu

Puf Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini alıp pürüzsüz bir kıvam alana dek mikserin yoğurma aparatı ile yoğurun.
  2. Fırını 200 dereceye ısıtın.Hamuru 16 bezeye bölüp, küçük yuvarlaklara açın.
  3. Rendelenmiş patates, pul biber, tuz ve maydanozu karıştırıp hamurun ortasına bir kaşık ekleyin ve kapatın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
  5. Altı ve üstü renk alana dek yaklaşık 20′ fırınlayın.Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Puf Puf Poğaça Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020