En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ramazan Kebabı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ramazan Kebabı
Ramazan Kebabı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Ramazan Kebabı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Ramazan sofralarının lezzetine lezzet katacak, şık sunumuyla sofralarınıza zarafet ekleyecek enfes bir tarifimiz var! 11 ay boyunca heyecanla beklediğimiz ramazan ayı geldi çattı. 🙂 Bu özel ve güzel günlerde iftara ne yemek yapacağını bilmeyen birçok kişi var. Siz de bahsettiğimiz bu birçok kişiden biriyseniz telaşa kapılmayın, sizlerle birlikte enfes bir ramazan kebabı hazırlayacağız. Ramazan kebabı tarifini daha önce hazırlamayanlar için gelin hızlıca içerisine giren malzemelere göz atalım. Ramazan kebabı tarifi önce tencerede ardından da fırında pişen oldukça doyurucu ve oldukça zengin bir tarif. Tarifimizin içerisinde kuşbaşı et, patlıcan, nohut ve daha birçok malzeme bulunmaktadır. İçerisindeki malzemelerin zenginliği bir yana, faydaları da saymakla bitmez. Et ve nohut ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteinleri, patlıcan ve diğer sebzeler ile de vücudunuz için gerekli olan tüm vitaminleri alabileceğiniz ramazan kebabı tarifinin yapımı da gayet basit. Ramazan ruhuna yaraşır bir sofrada olmazsa olmaz dediğimiz birçok çeşit yemek, tatlı ve içecek var. Bugün anlatacağımız bu ramazan kebabı tarifi de bu yemeklerden bir tanesi. Sıcacık pideler alındı, şerbetler dolapta soğutuldu ve tatlımız da akşam için hazırlandıysa sizleri mutfağa alıp ramazan kebabı yapılışına geçmek istiyoruz. Öncelikle 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıyoruz. Patlıcan, biber ve çeri domatesleri sırasıyla 5’er dakika kızartıyoruz. Kızarttığımız malzemeleri havlu kâğıda alıp, bekletiyoruz. Ardından kalan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, etleri ekliyoruz. Yüksek ateşte 5′ kavurduğumuz etler suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip, karıştırıyoruz. Nohut, domates rendesi, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10′ pişiriyoruz. Fırın kabına önce kızartılan patlıcan ve biberleri ekleyip, ardından üzerine etli harcı yayıyoruz. Çeri domatesleri ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kâğıt koyuyor ve alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarıp, 30′ pişiriyoruz. Ramazan kebabını tek başına servis etmek olmaz! Gelin tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine hızlıca göz atalım. Yayla çorbası ile başladığınız yemeğinize pilav ve ramazan kebabı ile devam edebilirsiniz. Yancı olarak havuç tarator, mevsim salata ve zeytinyağlı sarma öneriyoruz. İçecek olmadan olmaz elbette ki. İçecek olarak da evde hazırladığınız buz gibi bir bardak şerbet ve tatlı olarak da çilekli güllaç ile menüyü tamamlayabilirsiniz. Ramazan kebabı hazırlarken tüm malzemelerin sırasıyla kızartılması oldukça önemli. Etlerin suyunu salıp çektikten sonra diğer malzemelerle buluşması daha lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlar. Kilo kontrolü yapanları elbette ki unutmadık. Bunun için tarifimizin kaç kalori olduğunu hemencecik hesapladık. 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 850 kalori bulunmaktadır. Ramazan kebabı kalori değeri her ne kadar yüksek olsa da tam bir vitamin ve protein deposu olmasından ötürü tavsiye edilen bir tarif. Kilo kontrolü yapanlar için küçük porsiyonlar halinde tüketilebileceğini söyleyebiliriz. Ramazan kebabı tarifinin lezzetine doyamayıp, benzer tatlar denemek isteyenler için 3 tane daha tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Öncelikle sultan kebabı tarifi, ardından kuyu kebabı tarifi ve son olarak da parmak kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyip favorinizi seçmeyi ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Ramazan Kebabı Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 adet patlıcan, yuvarlak dilimlenmiş
    • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 3 adet köy biberi, çekirdekleri alınmış, iri doğranmış
    • 20 adet çeri domates, bütün
    • 500 gram (g) dana kuşbaşı, orta yağlı
    • 12 adet arpacık soğan, kabukları soyulmuş
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 yemek kaşığı Knorr Kimyon
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 2 adet domates, rendelenmiş

    Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır?

    1. 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp, patlıcan/biber ve çeri domatesleri sırasıyla 5’er dakika kızartın.
    2. Havlu kağıda alıp, bekletin. Kalan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın.
    3. Etleri ekleyip, yüksek ateşte 5′ kavurun. Suyunu salmaya başlayınca soğanları ekleyip, karıştırın.
    4. Nohut ve domates rendesini ekleyip, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    5. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10′ pişirin. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    6. Fırın kabına önce kızartılan patlıcan ve biberleri ekleyip, üzerine etli harcı yayın.
    7. Çeri domatesleri ekleyip, üzerine temas edecek şekilde yağlı kağıt koyun. Alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarıp, 30′ pişirin. Servis edin.

    Bu nefis Ramazan Kebabı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020