En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi
Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 12

En lezzetli ve tam kıvamında Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Amerikalıların dünyaya armağanı olan red velvet pasta ya da bizim dilimize geçtiği şekliyle kırmızı kadife pasta, hem tadıyla hem de görüntüsüyle büyülüyor! “Tamam kırmızı rengini anladık ama kadife dokusunu nasıl vereceğiz?” sorusu aklınıza takıldıysa, püf noktasını hemen söyleyelim. Kekin bir kısmını kenara ayırıyorsunuz ve pastanızın en üzerine ufalayarak serpiyorsunuz, böylece red velvet pasta kadife dokulu bir görünüme kavuşmuş oluyor! Red velvet kek tarifimizin en önemli kısmı, çünkü pastamızın kırmızı rengini kekimiz ile sağlayacağız. Kek katları arasına sıkacağımız red velvet kremasının beyazlığı ile leziz ve güzel bir görünüm elde edeceğiz! Konuklarınız daha tadına bakmadan bayılacak, eminiz! Red velvet pasta tarifini sevdiyseniz, sizin için harika başka pasta tariflerimiz daha var: Köstebek pasta, muzlu rulo pasta ve elmalı pasta! Göz atmadan geçmeyin!

Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 6 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 su bardağı kefir, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı jel gıda boyası, kırmızı

Kremaıs için

  • 2 paket taze krem peynir, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt, yarım yağlı, soğuk

Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Un, kakao, karbonat, vanilin ve tuzu derin bir kaba eleyip, karıştırın.
  3. Tereyağı, şeker ve pekmezi farklı derin bir kabın içerisinde mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek 3 dakika çırpın.
  4. İçerisine yumurtaları düşük hızda çırparak teker teker ekleyin.
  5. Ayçiçek yağı, kefir ve sirkeyi ekleyip, çırpın.
  6. Kuru malzemeler ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek düşük hızda çırpın.
  7. Gıda boyasını ekleyip, düşük hızda rengi sabitlenene dek iyice karıştırın.
  8. Yağlanmış ve yağlı kağıt serili iki kek kalıbına hamuru bölün.
  9. 30 dakika pişirin, kürdan ile kontrol edin. Kalıbından çıkarıp, tel üzerinde soğumaya alın. Ekmek bıçağı ile düzleyip, artanları ufalayıp süsleme için ayırın.
  10. Bu esnada derin bir kaba krem peyniri alıp, vanilin ekleyin ve mikser ile yüksek hızda pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  11. Farklı bir kapta krem şanti ve sütü kıvam alana dek mikser ile yüksek hızda çırpın.
  12. Peynirli karışıma ekleyip spatula ile söndürmeden karıştırın.
  13. Kekleri kek standına alıp, kremayı keklerin arasına ve üzerine ekleyip, kenara bir kısmını ayırın. Kenarlarını spatula ile düzleyin.
  14. Sıkma torbasına yıldız uç takıp, kalan kremayı ekleyip pastanın üzerine sıkın.
  15. Artan kek parçalarını toz haline getirip, kenarlarını ve üzerini süsleyip, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  16. Servis edin.

Afiyet olsun! Red Velvet (Kadife) Pasta Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020