En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Rokoko

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Rokoko
Rokoko

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Rokoko yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Damağınızı kızgın kumlardan serin sulara taşıyacak Fransız ile tanışın: . Basitçe üzerine ılık çikolatalı sos dökülerek servis edilen dondurmalı pasta olarak tanısak da Fransızların pastacılığa hediye ettiği nefis bir tat da diyebiliriz. ismini, 18’inci yüzyılda Fransa’da ortaya çıkan gösterişli ve süslemeci bezeme üslubuna verilen bir mimari akımdan alıyor. Mimaride hazcılığı temsil eden , gastronomi dünyasında da hem lezzeti hem de kıvrımlı süslemelere sahip görüntüsüyle aynı yeri dolduruyor. Zarif pastane kültürünün bize sunduğu lezzet deneyimlerini evde hazırlamak kimi zaman zor gelebilir. Ama hazırlayıp konuklarınıza ikram ettiğinizde aldığınız hazzı tahmin edebiliyoruz. hem pasta hem de dondurma formuyla özellikle yaz günleri için hafif ve serin bir tatlı seçeneği. Kakao, fındık, krema, beze, dondurma… Bu mutluluk vaat eden ’nun kolay ve pratik tarifini şöyle bırakalım. kadar ferah ve lezzetli diğer dondurmalı tatlılar için de sizi yazımıza davet edelim!

Rokoko Malzemeleri

  • 2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 – 4 paket adet kakaolu bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt
  • 500 gram (g) Carte d’Or Classic Kaymaklı Dondurma

Kreması için

  • 400 gram (g) krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya
  • 20-25 adet beze

Süslemek için

  • 150 gram (g) bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Rokoko Nasıl Yapılır?

  1. Fındıkları bir tavada toz şekerle kavurun.
  2. Bisküvileri toz haline getirin ve süt ile ıslatın.
  3. Bisküvileri yaklaşık 10 cm derinlikteki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak taban yapın.
  4. Rokoko Kreması Nasıl Yapılır?
  5. Bezeleri ufalayın.
  6. Çukur bir kapta kremayı pudra şekeri ile çırpın. Karışıma, bezeleri ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Sonrasında bisküvilerin bulunduğu kalıba yavaşça dökün.
  7. Kavrulmuş fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Fındıkların üzerine de hafifçe yumuşayan dondurmayı yayın.
  8. Buzlukta 3 saat bekletin.
  9. Daha sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında bekletin.
  10. Rokoko Nasıl Süslenir?
  11. Çikolatayı kısık ateşte tereyağı ile eritin.
  12. Dolaptan çıkardığınız pastanın üzerine çikolatayı bıçak yardımıyla sürün. 
  13. Tekrar buzluğa koyduğunuz pastayı en az 1 saat dondurun.
  14. Buzluktan servis yapacağınız zaman çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun! Rokoko ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020