En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Rus Salatası Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Rus Salatası Tarifi
Rus Salatası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Rus Salatası Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Soğuk sandviçlerin arasında ya da meze olarak tek başına tüketebileceğiniz enfes lezzetiyle Rus Salatası tarifi huzurlarınızda.  Soğuk sandviçlerin olmazsa olmazı Rus Salatası, et veya tavuk yemeklerinin yanında da afiyetle yiyebilirsiniz. Amerikan Salatasıyla karıştırılıyor olsa da aralarında çok büyük farklar yok. Küp şeklinde doğranmış haşlanmış patates, havuç, bezelyeyle hazırlanan ağırlıklı olarak mayonez ve yoğurtla harmanlanan salatanın orijinal adı Rus Salatası. Kısacası isimleri farklı olsa da kullanılan malzemeler aynı.  Soğuk sandviçlere en çok yakışan Rus Salatası genellikle mayonezli yapılıyor. Eğer siz yazın daha hafif seçenek arıyorsanız mayonez yerine sadece yoğurtla yapmayı tercih edebilirsiniz. Malzemeleri her evde bulunabilecek türden olmasıyla şipşak hazırlanan Rus Salatası tarifini çok seveceksiniz.  Doyurucu ve ana yemek yerine servis etmek için dilerseniz Rus Salatasını makarnayla da hazırlayabilirsiniz. Sevdiğiniz makarna çeşidini yoğurt, mayonez ve garnitürle bir araya geldiği yaz aylarında sıkça hazırlayabilirsiniz.  Rus Salatasını farklı alternatiflerle denemek isteyenler için kolay kolay vazgeçemeyeceğiniz hafif ve doyurucu bir seçenek Şehriyeli Rus Salatası. Özellikle şehriye seçeneklerinden yıldız şehriye salataya çok yakışacak.  1 adet Rus Salatası 194 kaloridir.

Rus Salatası Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet patates, küçük küp doğranmış
  • 2 adet havuç, küçük küp doğranmış
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5 adet kornişon turşu, küçük küp doğranmış
  • 3 yemek kaşığı Calve Mayonez
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım tatlı kaşığı tuz

Süslemek için

  • 1 dal dereotu

Rus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patates, havuçları bir tencerede haşlayın. Haşlanmalarına yakın bezelyeyi de koyun, 2 dakika daha haşlayın.
  2. Haşlanan patates, bezelye ve havuçları, kornişon turşuyla bir kaba alın.
  3.  
  4.  
  5. Ayrı bir kasede, yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırın.
  6. Sos ve salata malzemelerini karıştırıp, üzerinde dereotu yaprakları ile servis edebilirsiniz.

Bu nefis Rus Salatası Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020