En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Saçaklı Mantı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Saçaklı Mantı Tarifi
Saçaklı Mantı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Saçaklı Mantı Tarifi. Mantı, bizim coğrafyamızda her yaşta sevilerek yenen yemektir, şaşmaz! Üstelik saray mutfağının da Anadolu’nun da sevgisine layık olmayı başarmıştır. Mantı maharet ister; haşlansa da fırınlansa da yağda kızarsa da öncesinde verilmiş büyük bir emeğin ürünüdür; hamurunu yoğurması, açması, katlaması, pişirmesi… Ne için? Tek öğünlük yemek için! O yüzden mantı yeneceği gün başka iş yapılmaz, o gün “mantı günü”dür. İç malzemesi kıyma, mercimek, patates, hatta peynirle biri/birkaçı karışık hazırlanan mantılar, Anadolu’nun mantısıyla ünlü şehirlerinde, katlanmasından pişirilme tekniğine kadar farklılık gösterir. Servisi bile farklı olan mantılar bazen cevizle, kimi zaman peynirle, ama çoğunlukla biber, salça, yoğurt sosuyla servis edilir. Bizim miz, Balıkesir mutfağının ünlü yemeklerinden; ne iç harcı, ne pişirme tekniği başka mantılara benzer. Çünkü iç malzemesi tavuk ve iki aşamalı olarak pişer. Saçaklı mantıyı, kimileri erişte mantısı, kimileri çıngıllı mantı olarak tarif etse de bütün yollar tavuklu saçaklı mantı tarifine çıkar. Mantı kategorisi içinde Balıkesir saçaklı mantı tarifi kadar kolay hazırlananı az bulunur; hamurlar ince şeritler halinde kesilip fırınlanır, tavuk ve tavuk suyu ile yeniden pişirilir. Bu mantıyı yeme fikri hoşunuza gittiyse, ayrıntılar için tarifimize buyurun. Geleneksel Hingel mantısı, aslen Gürcistan mutfağından olsa da her yörede farklı isimlerle rastlayabileceğimiz, emek isteyen bir mantı çeşidi. Sivas’ta Hambal olarak bilinen mantı aynı zamanda başka yörelerde Hıngal, Çerkes mantısı ve Metez mantısı olarak da biliniyor. Şekli itibarıyla görünüşünün farklı ve adını daha çok işçiliğiyle duyuran bu mantıyı evde yapmaya koyuluyoruz. Hem lezzeti hem de görüntüsüyle gönüllere taht kuran ve buharda pişirilen Özbek mantısı, adı üstünde Özbeklerin kendine has bir ana yemeğidir. Buharda pişen Özbek mantısı, geleneksel tariflerde hem kıymalı hem parça kuzu etli hazırlanıyor. Alışık olduğumuzun tersine mantılardan çok daha büyük olan Özbek mantısı, bohça gibi, gül gibi şekillendirilebiliyor. Alışık olduğumuzun tersine mantılardan çok daha büyük olan Özbek mantısının yapılışında birçok farklı malzemeyi de bir araya getirerek farklı tatları yakalayabilirsiniz. Peki, Özbek mantısı nasıl yapılır, Özbek mantısı nasıl kapatılır? Yanıtlar için sizi tarifimize alalım… Leziz Boşnak Mantısı tarifi, bilindikten farklı, fırında bir lezzet vaat ediyor. Mükemmel tarifimiz için detaylar yazının devamında… Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Saçaklı Mantı Tarifi Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 2 su bardağı nohut
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı Knorr Tavuk Yemekleri için Baharatlı Çeşni
  • 5 su bardağı su

Saçaklı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye tavuk göğüsleri ekleyip, üzerine suyu ekleyin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynaya dek pişirin.
  2. Kaynadıktan sonra altını kısıp, 15 dakika pişirin. Altını kapatıp, kenara dinlenmeye alın.
  3. Derin bir kaseye unu eleyip, bir havuz açın. İçine yumurta, su ve tuzu ekleyip bir çatalla karıştırmaya başlayın.
  4. Pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurun.
  5. Hamuru tezgaha alıp, dört bezeye ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika bekletin.
  6. Unlanan tezgaha hamurları alıp, unlanmış oklava ile yırtılmasına izin vermeden olabildiğince ince açın.
  7. Unlayıp, oklavaya sarın ve büzerek tezgaha alın. Yarım santim kalınlığında bıçak ile kesip, unlayarak bir kaba alın.
  8. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  9. Erişteleri fırın kabına alıp, 15 dakika arada karıştırarak altın rengi alana dek kızartın.
  10. Tavuk ve nohutları süzüp, tavukları didikleyin. Tavuk suyunu kısık ateşte ısıtın.
  11. Tavada ayçiçek yağı ve tereyağını eritin, didiklenmiş tavuk ve Knorr Tavuk Yemekleri için Baharatlı Çeşni ekleyip 2 dakika soteleyin.
  12. Fırından çıkan eriştelere tavuk suyunu birer kepçe olarak ilave edin.
  13. Üzerine nohut ve sotelenen tavuklar ile servis edin.

Afiyet olsun! Saçaklı Mantı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020