En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sade Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sade Pilav Tarifi
Sade Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Sade Pilav Tarifi. Ana yemeklerin vazgeçilmezi olan pirinç pilavı, hem sade bir şekilde hem de farklı baharatlarla servis edilebiliyor. Sade pilav tarifi: Lezzetin yalın hali!  Sulu yemeklerin tamamlayıcısı, et ve tavuk yemeklerinin olmazsa olmazı tereyağlı sade pilav. Pilavın her hali kabulümüz diyenler domatesli pilav, ciğerli pilav ve nohutlu pilav tariflerine göz atabilir. Hazırsanız sizi Türk mutfağının baş tacı pirinç pilavı tarifine alalım.  Pilav yaparken ölçüleri tam tutturamıyor musunuz, günlerce yetecek kadar pilav mı yapıyorsunuz? Eğer öyleyse iki kişilik pilav tarifimiz tam size göre.  Kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla harmanlanan pirinç pilavı, özellikle davet sofraları için leziz bir tercih. Et yemekleri ile nefis bir eşlikçi olan kuş üzümlü pirinç pilavı, içindeki tarçın ve karanfille damakları bambaşka aromalara taşıyor. Damaklarda tatlı bir iz bırakacak Knorr Tavuk Bulyon ile hazırladığımız kuş üzümlü pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Cevaplar için sizi tarifimize alalım…. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Sade Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1/2 adet limon

Sade Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekleyin. 
  2. 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgece alın, suyu iyice berraklaşıncaya kadar ılık su ile yıkayın. 
  3. Tencereye ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritin. Suyu süzülen pirinçleri ekleyip, 5′ hafifçe karıştırarak kavurun. 
  4. Knorr Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin. 
  5. Karıştırıp, kapağını kapatın. Yaklaşık 12′ suyunu çekene dek pişirin.
  6. Ocaktan alın, üzerine bir bez örtün. Kapağı kapalı olarak 10′ oda sıcaklığında dinlendirin.

Bu nefis Sade Pilav Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020