En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sade ve Otlu Akıtma

Ana Sayfa » Dünya Mutfakları » Sade ve Otlu Akıtma
Sade ve Otlu Akıtma

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Sade ve Otlu Akıtma tam size göre. Akıtma, Türk mutfağında geleneksel olarak sac üzerinde pişirilip servis edilen tuzlu krep hamurudur. Yöresine göre farklı çeşitleri vardır. Kaygana olarak da bilinir.Dünya mutfağındaki ismi Krep olup, Fransız mutfağı ile ünlüdür. Pişirilirken tava ve tereyağı kullanılması esastır.

Sade ve Otlu Akıtma Malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz

Servis İçin

  • 1 adet Lipton Yellow Label Demlik Poşet Çay

Sade ve Otlu Akıtma Nasıl Yapılır?

  1. Kasenin içine kuru malzemeleri ekleyip, karıştırın.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyin ve çırpma teliyle çırpın. 30 dakika dinlendirin.
  3. Hafif kıvamlı bir bulamaç olacaktır. Anlamak için parmağınızı bulamaca batırıp, çıkarın. Eğer parmağınıza bulamaç 1-2 mm kalınlıkta yapışmışsa tamamdır. Kalın olursa azar azar su ekleyip, sulu olursa da un ekleyerek kıvamını ayarlayın.
  4. Bir çatala kibrit kutusu büyüklüğünde bir tereyağına batırın veya bir fırça ile sıvı yağ hazırlayın.
  5. Yapışmaz bir tava alıp, orta ateşte kızdırın. Çatalın tereyağlı kısmını tavanın ortasında bir daire şeklinde sürün. Kepçe ile karışımdan alıp tavanın ortasına dökün ve çevirerek tavanın dibini tamamen kaplamasını sağlayın. Akıtmanın kenarları renk almaya başlayınca olmuş demektir. Bir tavayı sallayarak veya çatal ile kenarından açılmasını kolaylaştırabilirsiniz. Ya da geniş tahta veya yanmaz plastik ıspatula ile alt üst edin. Üst alta göre daha az kızaracak ve pişirilecektir.
  6. Akıtmaları tezgahın üzerine alın ve ikincisini yanına yerleştirin, birinci yapılanı bir tabakta biriktirmek için koyun. Akıtma soğuması için yapılır.
  7. Akıtmalar hazırdır. Sıcak olarak kahvaltı için servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Sade ve Otlu Akıtma ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020